Gogoșile sunt preferate de gospodine pentru modul ușor de preparare, în varianta fără drojdie fiind ușoare și sănătoase.
Gogoșile fără drojdie moi și pufoase sunt ideale pentru micul dejun, dar și pentru o gustare delicioasă între mese sau o pauză dulce! Cu siguranță o să vă placă!
Gogoșile se prepară pe bază de lapte, ingredientele fiind la îndemâna oricărei gospodine.
INGREDIENTE:
-½ pahar de lapte (125 ml);
-o lingură de unt;
-1.5 pahare de făină (225 g);
-2-3 linguri de zahăr;
-un praf de sare;
-½ linguriță de bicarbonat de sodiu;
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
-un ou;
-ulei pentru prăjit.
Volumul paharului folosit trebuie să fie de 250 ml.
Citeste si: Rețetă Bame savuroase și ușor de preparat
Iată cum puteți prepara gogoși fără drojdie!
1.În primul rând, trebuie cernută făina împreună cu praful de sare și bicarbonatul de sodiu. Puteți folosi un bol adânc.
2.Oul trebuie bătut împreună cu zahărul până se omogenizează. Untul trebuie topit și lăsat la răcit.
3.În grămăjoara de făină trebuie să faceți o adâncitură. Adăugați peste făină untul topit și oul bătut, alături de zahăr și de laptele cald.
4.Folosiți o lingură pentru a amesteca aluatul, după care îl puteți frământa cu mâinile. Aluatul trebuie să aibă o textură moale și ușor lipicioasă. Făina trebuie adăugată după necesitate, fără să îmbibați aluatul cu ea.
5.Aluatul obținut trebuie acoperit cu un bol.
Ulterior, acesta trebuie lăsat să se odihnească timp de 10 minute.6.Aluatul trebuie întins într-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm. Cerculețele pentru viitoarele gogoși trebuie decupate utilizând un pahar cu gura rotundă. Puteți să faceți câte un orificiu rotund în mijlocul cerculețelor astfel create, folosind o duză de decorat.
7.Gogoșile trebuie prăjite într-o cantitate destul de mare de ulei încins, pe un foc moderat, pe fiecare parte, până vor începe să se rumenească.
Citeste si: Cum se fac pastele carbonara rapid și ușor. Așa le prepară italienii
8.Gogoșile trebuie așezate pe prosoape de hârtie, ca să se elimine astfel excesul de ulei.
Gogoșile sunt gata! Puteți adăuga zahăr pudră sau diverse ornamente care să le ofere un aspect diferit. Acest desert se poate servi alături de o cană de lapte cald sau de o ceșcuță de ceai.