Iuliana Tudor a prezentat o rețetă de Pasca fără aluat, care este foarte simplă și garantează un gust deosebit.
Pentru ca Paștele se apropie cu pași repezi, în rândurile de mai jos vei găsi cea mai gustoasă rețetă pentru o pască delicioasă. Iată ce ingrediente trebuie să folosești pentru a-ți bucura toată familia.
Citește și: Cât de nocive pot fi unele alimente. ”Chipsurile cu care noi ne recompensăm sunt, de fapt, plastic.”
Rețeta Iulianei Tudor pentru cea mai bună pască fără aluat
Iuliana Tudor a mărturisit că îi place să prepare această pască în fiecare an, când Paștele se apropie și că este foarte ușor de făcut.
„Vă recomand o rețetă de pasca ușor de făcut, foarte gustoasa și fără aluat, pe care mie îmi place să o prepar în fiecare an, în apropierea Paștelui”, a transmis Iuliana Tudor pe blogul ei.
Ingrediente pasca dupa reteta Iulianei Tudor
- 750 grame brânză dulce (putem adaugă, opțional, și un pic de mascarpone, pentru onctuozitate)
- 250 grame stafide
- 5 ouă
-10 linguri zahar
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 200 ml smântână
- 2 linguri griș
- 250 grame praf de budincă de vanilie
- 70-100 grame unt topit și răcit
- 2 pliculețe zahar vanilat coaja de lămâie dată pe răzătoare
- 1 pliculeț praf de copt.
Mod de preparare
Se ia un bol și se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se bat albușurile până se obține o spumă consistentă.
Într-un blender se adaugă brânza, zahărul, gălbenușurile, grișul, praful de budincă și aromele și se amestecă bine.
Se dizolvă praful de copt într-o cantitate mică de zeamă de lămâie și se adaugă în compoziția din blender.
Se adaugă și stafidele și se amestecă cu grijă cu ajutorul unei spatule, astfel încât să se obțină o compoziție cu consistența unei smântâni groase.
Dacă este prea moale, se poate adăuga puțină făină pentru a o îngroșa. Se pune compoziția într-un vas pentru copt și se lasă la cuptor până când se formează o crustă aurie deasupra.
Iuliana Tudor, despre drama copilăriei sale
Iuliana Tudor a trăit o experiență emoționantă în copilărie, pe care puțini o cunosc. La vârsta de trei ani, mama jurnalistei a suferit o intervenție chirurgicală complicată la coloană. Din păcate, în urma operației, aceasta a rămas cu probleme motorii la ambele picioare.
„Aveam doar trei ani, nu aveam cum să înțeleg nimic din ce se întâmplă acolo. Au avut grija să mă protejeze. Cred că am făcut doar câteva vizite la spital, unde nici nu aveam voie să merg, mă băgau pe geam și mă vedeam puțin cu ea. La vârstă aceea nu-mi dădeam seama, știam doar că are o problemă și că trebuie să se întoarcă. Trăind în alte case, trebuia să te adaptezi. Pe mine acest lucru m-a călit, m-a făcut să nu-mi fie greu în nicio situație. Daca se întâmplă ceva, imediat mă gândesc la soluție.”, a mărturisit Iuliana Tudor, în cadrul unui interviu.