Varza a la Cluj este un fel tradiţional specific zonei Ardealului, pe care orice gospodină trebuie să-l înveţe să-l facă. Este delicios şi se face foarte repede. Dacă ţi-e poftă de sarmale dar eşti în criză de timp sau, pur şi simplu, nu vrei să împătureşti zece ani la ele, fă asta! În 50 de minute ai o varză delicioasă, gata de a fi servită.
Mod De Preparare
1. Orezul se fierbe în apa cu puţina sare. Ceapa se taie marunt si se caleste în puţin ulei. Când ceapa devine sticloasa, se adauga carnea si se condimenteaza cu sare si piper.
2. Toate compoziiţile de mai sus se asaza într-o tava de cuptor dupa cum urmeaza: un strat de varza tocata, un strat de orez fiert, un strat de carne, înca un strat de orez si apoi înca unul de varza.
3. Deasupra se toarna bulionul si se da la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate, se toarna smântâna, apoi varza a la Cluj se mai da la cuptor pentru 10 minute.
sursa: unica.ro