Află din rândurile de mai jos cum poți obține cea mai gustoasă cremă pentru prăjituri!
Crema namelaka este o inovație modernă de origine japoneză, care a câștigat popularitate în lumea cofetăriei datorită texturii sale fine, fiind similară cu cea a ganache-ului, însă cu o consistență mai lejeră și mai aerată. Aceasta este o cremă versatilă, ce poate fi aromatizată în diverse moduri, însă varianta cea mai obișnuită include ciocolată albă. Cu toate acestea, poate fi adaptată pentru a integra diferite arome, precum fisticul, care îi va oferi un gust senzațional.
Crema respectivă poate fi considerată secretul cofetarilor deoarece, deși marii cofetari o utilizează frecvent, în "cofetăria de acasă" și chiar în laboratoarele de cofetărie din jur, este rar întâlnită. Află din rândurile următoare cum poți prepara cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă!
Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă
Crema namelaka cu fistic
Ingrediente
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
- 160g ciocolată albă
- 80g pastă de fistic
- 100g lapte integral
- 5g glucoză
- 3g gelatină
- 200g smântână
Mod de preparare
Pentru început, ciocolata este topită într-un bain-marie, până se obține o consistență fluidă. Bain-marie este procesul de gătire în baie de abur a ingredientelor. Mai apoi, se adaugă pasta de fistic și se amestecă bine.
Ulterior, se lasă la răcit pentru puțin timp, iar între timp se toarnă laptele într-un ibric mic și se încălzește până aproape de punctul de fierbere. Când laptele este fierbinte, se pune glucoza și gelatina, care a fost în prealabil înmuiată în apă rece.
După acest pas, se pune laptele la amestecul de ciocolată albă și fistic în trei etape.La început, crema va avea o textură grunjoasă, dar prin adăugarea laptelui treptat, va deveni netedă. Odată ce tot laptele a fost adăugat, se toarnă amestecul într-un recipient înalt și se adaugă smântâna proaspătă foarte rece. Cu un blender care atinge fundul castronului, se amestecă bine fără a intra prea mult aer.
Prăjituri la care poți să folosești această cremă
Această cremă delicioasă nu are un gust prea puternic și nici nu este prea dulce, acest lucru fiind o caracteristică care, de obicei, se regăsește în cremele de ciocolată albă. Astfel, crema namelaka cu fistic poate fi folosită așa cum este, cu o textură cremoasă, sau bătută pentru a fi utilizată ca un element decorativ perfect pentru deserturi, sau chiar ca element principal în deserturile moderne.
Crema namelaka cu fistic este ideală pentru tarte, torturi, entremet-uri, choux-uri sau eclere. Rețeta pentru crema namelaka este extrem de gustoasă și rapidă, cu excepția celor 12 ore de refrigerare.De asemenea, crema namelaka își păstrează forma atunci când este pusă în prăjituri, astfel că o face potrivită pentru umplerea și decorarea tartelor și a prăjiturilor. De asemenea, este ideală pentru umplerea produselor de patiserie precum eclere, profiteroluri, choux-uri și croquembouche. Mai mult decât atât, crema delicioasă poate fi utilizată pentru decorarea părții de sus a torturilor sau pentru a lipi împreună blaturile, atât cele mari, cât și cele mici. De altfel, crema namelaka cu fistic poate fi consumată și ca desert în sine, în porții mici și elegante, însoțită de un baton granola sau biscuiți zdrobiți pentru a adăuga o textură savuroasă.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor!