Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă. Trebuie neapărat să încerci acest preparat

Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă. Trebuie neapărat să încerci acest preparat
Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă

Află din rândurile de mai jos cum poți obține cea mai gustoasă cremă pentru prăjituri!

Crema namelaka este o inovație modernă de origine japoneză, care a câștigat popularitate în lumea cofetăriei datorită texturii sale fine, fiind similară cu cea a ganache-ului, însă cu o consistență mai lejeră și mai aerată. Aceasta este o cremă versatilă, ce poate fi aromatizată în diverse moduri, însă varianta cea mai obișnuită include ciocolată albă. Cu toate acestea, poate fi adaptată pentru a integra diferite arome, precum fisticul, care îi va oferi un gust senzațional.

Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă[Sursa foto: freepik]

Crema respectivă poate fi considerată secretul cofetarilor deoarece, deși marii cofetari o utilizează frecvent, în "cofetăria de acasă" și chiar în laboratoarele de cofetărie din jur, este rar întâlnită. Află din rândurile următoare cum poți prepara cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă!

Citește și: Cine a inventat fursecurile. Povestea captivantă a fursecurilor și evoluția lor într-un deliciu universal apreciat!

Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă

Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă[Sursa foto: freepik]

Crema namelaka cu fistic

Ingrediente

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

  • 160g ciocolată albă 
  •  80g pastă de fistic
  • 100g lapte integral
  • 5g glucoză 
  • 3g gelatină 
  • 200g smântână 

Mod de preparare

Pentru început, ciocolata este topită într-un bain-marie, până se obține o consistență fluidă. Bain-marie este procesul de gătire în baie de abur a ingredientelor. Mai apoi, se adaugă pasta de fistic și se amestecă bine.

Ulterior, se lasă la răcit pentru puțin timp, iar între timp se toarnă laptele într-un ibric mic și se încălzește până aproape de punctul de fierbere.

Când laptele este fierbinte, se pune glucoza și gelatina, care a fost în prealabil înmuiată în apă rece. După acest pas, se pune laptele la amestecul de ciocolată albă și fistic în trei etape.

Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă[Sursa foto: freepik]

La început, crema va avea o textură grunjoasă, dar prin adăugarea laptelui treptat, va deveni netedă. Odată ce tot laptele a fost adăugat, se toarnă amestecul într-un recipient înalt și se adaugă smântâna proaspătă foarte rece.

Cu un blender care atinge fundul castronului, se amestecă bine fără a intra prea mult aer. Mai apoi, se transferă amestecul într-un recipient cu capac și se lasă la ”odihnit” cel puțin 12 ore în frigider. De asemenea, înainte de utilizare, se mixează crema, până devine aerată și este fermă.

Citește și: Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Prăjituri la care poți să folosești această cremă

Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă[Sursa foto: freepik]

Această cremă delicioasă nu are un gust prea puternic și nici nu este prea dulce, acest lucru fiind o caracteristică care, de obicei, se regăsește în cremele de ciocolată albă. Astfel, crema namelaka cu fistic poate fi folosită așa cum este, cu o textură cremoasă, sau bătută pentru a fi utilizată ca un element decorativ perfect pentru deserturi, sau chiar ca element principal în deserturile moderne.

Crema namelaka cu fistic este ideală pentru tarte, torturi, entremet-uri, choux-uri sau eclere. Rețeta pentru crema namelaka este extrem de gustoasă și rapidă, cu excepția celor 12 ore de refrigerare. 

Rețeta pentru cea mai bună cremă pentru prăjituri de casă[Sursa foto: freepik]

De asemenea, crema namelaka își păstrează forma atunci când este pusă în prăjituri, astfel că o face potrivită pentru umplerea și decorarea tartelor și a prăjiturilor. De asemenea, este ideală pentru umplerea produselor de patiserie precum eclere, profiteroluri, choux-uri și croquembouche. Mai mult decât atât, crema delicioasă poate fi utilizată pentru decorarea părții de sus a torturilor sau pentru a lipi împreună blaturile, atât cele mari, cât și cele mici. De altfel, crema namelaka cu fistic poate fi consumată și ca desert în sine, în porții mici și elegante, însoțită de un baton granola sau biscuiți zdrobiți pentru a adăuga o textură savuroasă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor!



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Eclere cu cremă de vanilie. Ține cont de instrucțiuni, pentru a ieși ca la cofetărie!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies