Plăcinta cu carne este una dintre mâncărurile favorite ale românilor pentru că se pregăteşte repede, cu ingrediente pe care, de regulă, le avem mereu în casă.
Se adaugă compoziţia de carne, cu precizarea că aceasta trebuie nivelată bine în tavă pentru a nu rămâne goluri. Punem şi a doua foaie de aluat şi o strângem cu prima în interiorul tăvii. ”Vom pregăti separat un amestec din smântână şi un ou, cu care vom unge uniform suprafaţa aluatului, prevenind astfel uscarea excesivă a acestuia în timpul coacerii”, detaliază Nichi Mărăcine.
Este recomandat să înţepaţi aluatul cu o furculiţă în diverse zone pentru a putea fi eliberat mai uşor aburul în timpul procesului termic. Cuptorul va fi încălzit în prealabil la 170 de grade Celsius, iar plăcinta va fi lăsată să se coacă preţ de 35-40 de minute, la foc mediu.
Plăcinta cu carne se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu diverse salate verzi, la care se poate adăuga şi puţin oţet, după gust.
sursa: adevarul.ro