Rețetă rapidă de cartofi țărănești cu afumătură!

Rețetă rapidă de cartofi țărănești cu afumătură!
Rețetă rapidă de cartofi țărănești cu afumătură!

Este inca iarna afara si avem pentru tine o reteta delicioasa care se potriveste perfect cu vremea de afara.

Rețetă rapidă de cartofi țărănești cu afumătură! Este inca iarna afara si avem pentru tine o reteta delicioasa care se potriveste perfect cu vremea de afara: cartofi taranesti cu afumatura! Un adevarat deliciu, pentru tine si familia ta. Aceasta reteta este extraordinar de usor de pregatit si, cum este sezonul afumaturilor, nu ar strica sa incerci o reteta delicioasa si rapida in stil traditional.

Rețetă rapidă de cartofi țărănești cu afumătură!
Rețetă rapidă de cartofi țărănești cu afumătură![Sursa foto: PixaBay]

Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati cartofi taranesti cu afumatura

Pentru a pregati aceasta reteta, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: un kilogram de cartofi mici, 500 de grame de afumatura (poti folosi coaste de porc), un catel de usturoi, o legatura de patrunjel, o lingura de boia dulce sau picanta, dupa gust, ulei pentru gatit, sare si piper dupa gust.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cea mai simplă rețetă de mămăligă moale! Iată cum se prepară alimentul preferat al românilor!

Cum pregatesti cartofii taranesti cu afumatura

Dificultatea de preparare aacestei retete este una usoara. Timpul de pregatire a acestei retete este de o ora. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa sortezi cartofii mari de cartofii mici. Alege astfel cartofii mici pentru a-i putea lasa intregi.

Curata-i de coaja si fierbe-i cu aproximatie 10 minute in apa cu sare. Dupa ce acestia s-au pregatit la fiert, amesteca-i cu usturoi pisat, piper, boia si ulei. Acum poti sa pregatesti cartofii mari in acelasi stil, dar pe acestia taie-i in doua bucati ori patru bucati, in functie de dimensiunea lor. Dupa ce cartofii sunt gata, aseaza-i pe hartie de copt, iar deasupra pune coastele de porc afumate. Lasa la cuptor la foc mediu aproximativ o jumatate de ora, pana ce cartofii se rumenes, iar costita a devenit frageda si maronie.
Ultimul lucru pe care trebuie sa il faci este sa asezonezi mancarea cu patrunjel tocat marunt si aceasta va fi gata de servire. Daca doresti un plus de gust, poti adauga peste mancare smantana. Pofta buna!

 

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

3 motive pentru care cafeaua poate fi un aliat în dieta ta de slăbire

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere


Cookies