Află din rândurile următoare care este rețeta de murături a lui Chef Hadad.
Chef Joseph Hadad este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați bucătari de la noi din țară, care provine dintr-o familie cu tradiție în gastronomie. Astfel, acesta a fost pasionat încă din copilărie de arta culinară, pe care a dezvoltat-o de-a lungul timpului, câștigând aprecierea colegilor și clienților săi, fiind recunoscut pentru preparatele sale gustoase.
Mai mult decât atât, îndrăgitul bucătar este foarte activ și pe rețelele de socializare, acolo unde împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online idei de rețete de-a dreptul delicioase.
Rețeta de murături a lui Chef Hadad
Citește și: Care este rețeta de murături a Elenei Merișoreanu. Artista a împărtășit fiecare ingredient cu fanii săi
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Ingrediente:
- 2 morcovi;
- 1/2 varză albă;
- 1/2 conopidă;
- 4 ardei grași (roșu, verde, galben, verde deschis);
- 2 ardei pepperoncini (opțional);
- 2 tije de apio;
- o căpățână de usturoi;
- o lingură boabe de muștar;
- o lingură piper negru boabe;
- 2 borcane (1.5 l fiecare).
Ingrediente pentru saramură:
- 2,5 l apă;
- 230 ml oțet alb;
- 3 linguri sare;
- 3 linguri de zahăr alb;
- o lingură și jumătate de sare de lămâie;
- o lingură și jumătate de semințe de muștar;
- o lingură și jumătate de semințe de piper negru;
- 7-8 frunze de dafin uscate;
- o linguriță și jumătate de turmeric.
Mod de preparare:
Chef Joseph Hadad a explicat, pas cu pas, procesul de preparare al murăturilor, care pot fi servite după doar 24 de ore.
„1. Pregătiți apa: puneți într-o oală apa la încălzit, împreună cu boabele de piper, semințele de muștar, zahărul, sarea, sarea de lămâie, foile de dafin și turmeric. După ce amestecul începe să clocotească, se lasă să fiarbă 30 de minute pentru a elibera și a combina aromele.
2. Între timp, pregătiți legumele: tăiați ardeii grași fâșii, tăiați morcovii rondele sau fâșii, rupeți conopida în buchete, tăiați ardeii pepperoncini în jumătate, curățați cotorul verzei și tăiați-o apoi în bucăți triunghiulare medii, tăiați usturoiul în patru și tăiați țelina în bucăți potrivite.
3. Aranjați legumele în borcane după cum doriți (puneți 2 jumătăți de ardei pepperoncini în fiecare borcan pentru un gust ușor picant sau omiteți dacă nu doriți murături picante). Finalizați prin a adăuga usturoiul printre legume câte 2 bucăți în fiecare borcan. Presați legumele spre fundul borcanului ori de câte ori este nevoie.
4. Apoi umpleți cu apă fierbinte până sus și închideți capacul ermetic. Se lasă 4 ore la temperatura camerei, apoi se pun la frigider peste noapte. După 24 de ore, murăturile crocante pot fi servite! A se păstra la frigider după deschidere. Poftă bună! ”, a scris Joseph Hadad pe pagina sa de Instagram.