La rubrica reţeta zilei nu puteau să lipsească nişte papanaşi delicioşi.
La reţeta zilei a venit rândul unor papanaşi delicioşi. Papanaşii cu smântână şi dulceaţă sunt ideali pentru momentele în care ai poftă de ceva consistent şi dulce. Iată lista ingredientelor: 500 g branză grasă de vaci, 400 g faină, 50 g zahăr vanilat, 1 lingurită bicarbonat de sodiu, 2 ouă, ulei pentru prăjit, smantană, dulceaţă.
Citeste si: Salata de vinete! Rețeta perfectă pentru vară
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Papanaşi delicioşi. Strângeţi brânza într-un tifon
Scurgeţi foarte bine brânza de vaci. De preferat să o strângeţi bine într-un tifon şi să o lăsaţi peste noapte la scurs. Amestecaţi brânza cu ouăle, zahărul şi bicarbonatul de sodiu. Adăugaţi apoi făină puţin câte puţin până când amestecul devine omogen, dar totuşi puşin lipicios. Lăsaţi 10 minute deoparte amestecul şi încingeţi ulei într-o tigaie adâncă.
Papanaşi delicioşi. Rumeniţi bine în ulei
La reţeta zilei sunt papanaşi delicioşi. Folosind făină pe mâini şi pe masă formaţi câte o bilă şi un cerc pentru fiecare papanaş. Nu-l faceţi exagerat de mare pentru că se va mai umfla la prăjit. Rumeniţi bine în ulei pe ambele feţe la foc mediu spre mic. Scoateţi pe o hârtie absorbantă şi apoi puneţi în farfurie cu smântână şi dulceaţă peste el. Serviţi cald. Vă dorim poftă bună şi spor la gătit reţeta de papanaşi.