Salata de vinete! Rețeta perfectă pentru vară

Salata de vinete! Rețeta perfectă pentru vară
Salata de vinete! Rețeta perfectă pentru vară

Salata de vinete este una dintre cele mai gusoase preparate ale verii și, foarte important, dacă este făcută fără maioneză, doar cu ceapă, și una dintre cele mai lejere.

Vinetele sunt legumele care aduc o mulțime de beneficii sănătății, iar salata de vinete, bine preparată, este una dintre cele mai lejere și gustoase preparate pe care le poți pregăti vara.

Citeste si: Nutriţionistul lui Berlusconi, anunţ EXTREM de important! Uite ce legume trebuie să mănânci ca să NU ai probleme cu inima!

Citeste si: Gheorghe Mencinicopschi- CURA DE TREI ZILE. Profesorul a spus adevarul despre DETOXIFIERE

Citeste si: Salată de boeuf dietetică pentru Crăciun. Cum o prepari ca să nu te îngraşi

Rețeta perfectă pentru vară a unei salate de vinete are, totuși cțâterva secrete în preparare, iar kfetele.ro ți le dezvăluie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente (pentru 6 porții)

2 kg vinete

sare (după gust)

piper (după gust)

3 cepe (tocate mărunt)

450 ml ulei de floarea soarelui

 

Vinetele se spală bine și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul, după preferințe sau posibilități, pe cărbuni sau cel de pe aragaz și se așează vinetele.

Se întorc de pe o parte pe alta evitând să se ardă. Când încep să pocneasca și să elimine apa, neapărat trebuie întoarse sau verificate dacă sunt gata. După ce sunt coapte, trebuie curățate foarte bine de coajă și lăsate la scurs într-un vas de plastic sau de lemn. Evitati contactul cu orice fel de metal, astfel nu vor oxida. Se lasă la scurs până ce vinetele nu mai au apă.
Vinetele nescurse vor fi foarte iuți și amare. Când sunt scurse, se pot toca cu ajutorul unui satâr de lemn, evident pe un tocător de lemn sau din plastic. Se toacă mărunt, mărunt, acesta fiind și cel mai bun moment să ne dăm seama dacă vinetele sunt scurse cum trebuie. Vinetele tocate se combină cu ceapa tocată foarte mărunt.

Salata de vinete nu trebuie atinsă de metale

Ideal este să tăiați ceapa la cuțit, fără să o băgați la blender, cutter sau oricare alt aparat electrocasnic, deoarece astfel evitam să lase apă. Se amesteca bine cu o lingură de lemn si se toarnă ulei de floarea soarelui în fir subțire. Procesul de emulsionare pe care îl folosim la maioneză este similar cu amestecarea salatei de vinete. Vânăta și ceapa încorporează uleiul și se umflă datorită aerului.

Se adaugă sare și piper după gust și, înainte de a vă înfrupa din deliciosul preparat, este bine ca salata de vinete să stea o oră la frigider.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies