REŢETE CRĂCIUN. Pentru a face clătite din piure nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, le faci extrem de rapid şi le poţi mânca chiar şi a doua zi, pentru că sunt minunate şi reci.
REŢETE CRĂCIUN- Ingrediente:
4-5 linguri piure de cartofi
500 ml lapte
3 ouă
Citeste si: Cum a slăbit Florentina Opriș de Crăciun? Secretele vedetei dezvăluite în exclusivitate pentru Kfetele.ro
4-5 linguri făină
2 linguri ulei
1 linguriță praf de copt
un praf piper
sare, dacă mai este cazul
1 lingură zahăr
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
1/2 legătură pătrunjel verde
Citeste si: REȚETE DE CRĂCIUN. Nu mai pune niciodată așa ceva în salata boeuf- Greșeala asta îi strică gustul
REŢETE CRĂCIUN- Mod de preparare
Se amestecă ouăle cu un praf de sare și zahărul, apoi se adaugă piureul, uleiul și se omogenizează.
Se diluează cu laptele rece, apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt, un praf de piper și pătrunjelul verde, tocat mărunt.
Se omogenizează bine compoziția, se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se prepară clătitele în tigaia antiaderentă, unsă cu puțin ulei.
Chiar dacă sunt clătite sărate, se va adăuga în compoziție și putin zahăr, acesta având rolul de a intensifica culoarea clătitelor și de a le da luciu.
Se servesc tartinate cu orice fel de cremă de brânză, sau simple, cu legume proaspete și brânzeturi.
Să vă fie de folos!
8 reguli simple pentru a face nişte clătite subţiri şi crocante
Daca vrei sa savurezi niste clatite subtiri si crocante, trebuie sa tii cont de urmatoarele sfaturi:
1. Lichidul trebuie sa fie fierbinte, din care vom face aluatul, pentru a imbunatati adezivitatea fainei.
2. Ca sa primeasca frumoase si gustoase, trebuie sa lasam faina cernuta sa stea putin.
3. Sarea si zaharul il punem in conformitate cu reteta, daca e prea mult zahar aluatul se intareste.
4. Daca vom dizolva faina in apa sarata, nu se vorma goluri de aer in aluat.
5. In tava in care vom praji clatite vom presara cu sare, apoi o vom sterge cu un servetel, dupa care vom pune ulei si aluat.
6.
Cand intoarcem clatita in tava, aluatul se va rupe, atunci trebuie sa adaugam putina faina si un ou.7. Pentru a reincalzi clatitele, le acoperim cu o folie si punem in cuptorul preincalzit la 140 grade la nivelul superior timp de 10-15 minute.
8. Nu tot timpul reusim sa mancam la o masa clatitele. A doua zi nu mai arata asa proaspete si gustoase. Pentru a le da prospetime trebuie sa le presuram cu zahar si sa le asezam in patru si sa le asezam in forma unsa cu unt, dupa care le punem in cuptor pe 4-5 minute. În final– delicioase, crocante, caramelizate, clatitele pe masa! Si mai deliciose proaspat coapte.