Salata boeuf este nelipsită de pe mesele românilor şi poate fi preparată în multe variante.
REȚETE DE CRĂCIUN. Numele salatei provine din bucătăria franţuzească, unde termenul de "boeuf" înseamnă "vită". lata boeuf poate fi servită ca aperitiv sau ca şi garnitură pentru fripturi.
REȚETE DE CRĂCIUN. Este recomandat să se folosească carnea de vită, nu cea de pui.
Citeste si: Albă că zăpada- REGINA PRĂJITURILOR DE CASĂ. Aşa o făcea bunica la fiecare sărbătoare
Ingrediente salată boeuf
400 g carne vită
-300 g cartofi roşii
-200 g morcov
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
-200 g mazăre (opţional)
-200 g gogoşar acru
-200 g castraveţi în oţet
-150 g maioneză
-sare, piper
Mod de preparare salata boeuf
Carnea se spală şi se fierbe în apă cu sare (sau condimente). Legumele se curăţă, se spală şi se fierb în apă cu sare.
Dupa ce s-au răcit se toacă totul mărunt, inclusiv gogoşarii şi castraveţii. Acestia din urmă se pun la scurs într-o sită (nu se storc) ca să nu lase multă zeamă şi să înmoaie maioneza.
Se amesteca toate ingredientele într-un vas mare si se adaugă maioneza din care opriţi şi pentru ornat. Se decorează cu fâşii de castravete murat, gogoşari, frunze de pătrunjel, frunze legume murate sau măsline, după preferinţe.
Citeste si: Prăjitura Raffaello- cea mai delicioasă rețetă pentru Crăciun! Nu necesită coacere
Este recomandat să se folosească carnea de vită, nu cea de pui.
Sursa: Antena3