Iată câteva rețete de post cu avocado, perfecte pentru micul dejun, gustările dintre mese sau chiar cină.
Avocado poate fi mâncat în orice moment al zilei, cu atât mai mult dimineața, la micul dejun, iar câteva idei și combinații ca scoase din revistă cu siguranță te vor face să vrei să consumi mai des acest fruct, nu doar pentru felul versatil în care îl poți repara, ci și pentru sațietatea sa și pentru sănătatea pe care o oferă, mai ales dacă e consumat la prima masă a zilei.
Mic dejun de post cu avocado
Rețetă simplă și de post de care vă puteți folosi este toastul cu avocado și diferite toppinguri. Pentru acest lucru nu aveți nevoie de cât de două felii de pâine proaspătă, avocado, sare, zeamă de lămâie, ulei de măsline, iar la toppinguri puteți folosi roșii cherry, spanac sau ridichi. Începe prin a zdrobi avocado într-un bol cu ajutorul unei furculițe, peste care adăugați sare și zeamă de lămâie și continuați să amestecați.
Întindeți câte un strat generos în compoziția cu avocado pe fiecare felie de pâine, iar la final adăugați orice copil doriți deasupra, după gust și preferințe. Puteți să tăiați roșii cherry, să puneți frunzulițe de spanac, ridichi tăiate cubulețe, ori să puneți verdeață după bunul plac, Apoi se stropește cu puțin ulei de măsline pe deasupra. Indiferent ce anume veți alege, va fi un preparat delicios, sățios și perfect pentru micul dejun sau gustare între mese.Alte rețete de post cu avocado
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Salată cu avocado și somon
Ingrediente:
- 1 avocado
- somon afumat
- baby spanac
- broccoli
- sare
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
- zeamă de lămâie
Pentru zilele de post cu dezlegare la pește,
Paste cu avocado
Ingrediente:
- Avocado bine copt
- Linguriță zeamă de lămâie
- Sare (piper)
- Catel de usturoi
- Cateva fire de patrunjel verde
- ulei de masline
- Roșii
- 200 grame paste
Pentru iubitorii de paste, care nu refuză o farfurie plină niciodată, puteți să încercați paste cu avocado și sos cremos de usturoi. Aveți nevoie de un avocado bine copt, o lingură de zeamă de lămâie, sare, un cățel de usturoi, câteva fire de pătrunjel verde, ulei de măsline și roșii. Tăiați avocado cubulețe, la fel și roșiile pe care le amestecați cu uleiul de măsline, zeama de lămâie, verdețurile, sare, piper, apoi le amestecați cu pastele fierte și mai adăugați câteva picături de ulei de măsline deasupra. Această mâncare poate fi o cină delicioasă sau un prânz, în funcție de preferințe. Iată trei rețete de care cu siguranță vei avea nevoie în perioada postului și care sunt foarte ușor de făcut, nu trebuie să petreci foarte mult timp în bucătărie și nici nu trebuie să te gândești foarte mult ce să mănânci a doua zi. Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi mai multe sfaturi și trucuri despre un stil de viață sănătos și echilibrat, împreună cu idei creative și inspiraționale pentru a face fiecare zi specială.