Rețete super practice și rapide: orez prăjit cu legume, supă de dovleac, toast cu avocado, panna cotta!

Rețete de gătit în 30 de minute
Rețete de gătit în 30 de minute

Trăind în secolul vitezei, de multe ori avem nevoie de mai multe ore într-o zi și... ia-le de unde nu-s! Trebuie să minimizăm timpul de execuție a orice pentru a avea mai mult timp pentru noi sau familie. Iată câteva idei de rețete pe care le poți prepara în 30 de minute.

Un prim preparat super rapid, practic și delicios este orezul prăjit cu legume. Timpul de preparare este până în 30 de minute dacă esti iscusită, iar rețeta este foarte ușor de urmărit. InGredientele de care avem nevoie sunt: două linguri de ulei de susan, doi căței de usturoi, tăiați mărunt, o bucată de ghimbir dat prin răzătoare, trei ouă, patru căni de orez brun, gătit în prealabil, o cană de porumb, una de mazăre, jumătate de lingură de oțet, două linguri de sos soia, ceapă verde, leuștean și baby spanac după gust.

Citeste si: Cannoli cu ciocolată! Cum faci cel mai bun desert italian?

Cum preparăm orezul prăjit cu legume

Usturoiul și ghimbirul se prăjesc până se rumenesc, în puțin ulei. Spargem ouăle în tigaie și le amestecăm cu restul ingredientelor, până prind textura de „scrambled eggs”, iar apoi adăugăm orezul. Adăugăm încă un strop de ulei, adăugăm porumbul, mazărea, oțetul și sosul de soia, amestecăm timp de 3 minute (timp în care mărim intensitatea focului).

După ce oprim aragazul, punem peste orezul nostru ceapa verde și leușteanul și servim alături de o salată verde, mega suculentă.

Rețete de gătit în 30 de minute
Rețete de gătit în 30 de minute

Supă de doveac în 30 de minute

Pentru acest preparat avem nevoie de jumătate de kilogram dovleac, un dovlece, două cepe, un morcov, o legătură de ceapă verde, un păstârnac, pătrunjel, un ardei capia roșu, un ardei gras galben, un litru de stoc de pui, un cub de unt și sare și piper după gust.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Tăiem dovleacul în cuburi nici prea mari, nici prea mici, și punep în tigaie peste untul încălzit în prealabil. Tocăm apoi dovlecelul, ceapa, ardeiul capia, pe cel gras, păstârnacul și morcovul, le punem în aceeași tigaie cu dovleacul și le lăsăm să se călească aproximativ 7 minute. După ce adăugăm stocul de pui, lăsăm să fiarbă zece minute, iar când cronometrul arată că au trecut, presărăm peste super- supa noastră niște pătrunjel rocat mărunt.

Rețete de gătit în 30 de minute
Rețete de gătit în 30 de minute

Citeste si: Cum se fac clătitele japoneze? Ingredientul secret de care ai nevoie se află în orice cămară!

Toast cu avocado și ou- bun și la micul dejun, și ca gustare

Pentru acest fel de mâncare gustos și sățios vom avea nevoie de: două felii de pâine prăjită (ideal graham sau de secară), un avocado copt, două ouă, o jumătate de lămâie și sare și piper după gust.

Tăiem în jumătate avocado-ul și îl pasăm până obținem o pastă omogenă. Ulterior, o combinăm cu sare, piper și sucul de lămâie. Vom face tartine cu acastă pastă și vom pune peste, două ouă prăjite în tigaie, în puțin unt.

Rețete de gătit în 30 de minute
Rețete de gătit în 30 de minute

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Desert în mai puțin de 30 de minute- panna cotta cu ceai de fructe de pădure

În realizarea acestui desert foarte rapid vom folosi: o cană de lapte, un pachet de gelatină, două căni de frișcă, un sfert de cană de zahăr, o lingură de ceai de fructe de pădure pulbere, jumătate de cană de zmeură sau alt fruct, în funcție de gust.

Turnăm laptele într-un bol, adăugăm gelatina și lăsăm amestecul timp de 3-5 minute pentru a se închega.

Le punem apoi într-o oală, la foc mediu, până când gelatina se omogenizează cu laptele. În paralel, în alt recipient amestecăm o lingură de frișcă cu amestecul de ceai de fructe de pădure, până când va căpăta aspectul unei paste. Punem totul peste lapte, în oală, unde vom pune și restul de frișcă și zahărul. Lichidul va sta pe foc încă 6-7 minute, dar nu îl vom lăsa să atingă punctul de pierbere. După ce punem amestecul în forme, le lăsăm la frigider peste noapte și servim dimineața alături de un mix de fructe.

Rețete de gătit în 30 de minute
Rețete de gătit în 30 de minute

Citeste si: Idei de preparate pe care le poți pregăti pentru birou!



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

7 sfaturi ca să scapi de pofta de dulce! Evită să cazi în "păcat"

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies