Mezelurile sunt cele mai toxice alimente. Consumul acestora creşte riscul de apariţie a leucemiei cu până la 74%. Vinovaţi pentru apariţia cancerului sunt nitritii şi nitrozaminele din carnea procesată. Un studiu efectuat de oamenii de ştiinţă din Taiwan a scos la iveală aceste date şocante.
Cercetătorii au studiat obiceiurile alimentare a 515 copii şi adolescenţi, o parte sănătoşi, o parte bolnavi de leucemie şi a constatat că o alimentaţie în care se regăsesc cărnuri procesate mai des de o dată pe săptămâna creşte cu 74% riscul de a face leucemie.
Potrivit studiului o porţie la 7 zile este suficientă pentru a-ţi da peste cap organismul şi a-l predispune la îmbolnăvire. Cercetătorii au inclus în studiu toate mezelurile, de la cârnaţi şi crenvurşti la bacon şi şuncă, dar şi produsele obţinute din peste procesat.
citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>