Epilarea definitiva cu laser a revenit in atentia publicului dupa Monalisa, make-up artist in varsta de 26 de ani, a murit de cancer de piele provocat de epilarea definitiva cu laser.
Aşa-numita epilare definitivă, care a devenit tot mai populară în ultimii ani, nu este lipsită de efecte adverse, unele dintre ele severe, avertizează medicii dermatologi.
Procedurile de îndepărtare a părului nedorit cu ajutorul laserului, aşa-numita epilare definitivă, a căpătat popularitate şi în România în ultimii ani. Şi, deşi efectele sunt pe termen lung, tratamentul laser nu este lipsit de riscuri, avertizează specialiştii. Dacă nu este realizată corect, epilarea cu laser poate provoca răni şi arsuri serioase mai ales în zonele sensibile, cum este linia bikinilor şi zona mustăţii.
Pentru a îndepărta părul nedorit, aparatele laser eliberează impulsuri luminoase care distrug foliculii piloşi. Motivul pentru care a fost numită epilare „definitivă“ este că părul creşte mult mai greu decât după o epilare obişnuită. Dar termenul este folosit impropriu, fiindcă părul continuă să crească totuşi şi, de aceea, este nevoie de şedinţe de întreţinere, într-adevăr, la câteva luni.