Românii sunt înșelați în ceea ce privește brânza de capră. Care este avertismentul inspectorilor sanitar veterinari

Românii sunt înșelați în ceea ce privește brânza de capră. Care este avertismentul inspectorilor sanitar veterinari
Românii sunt înșelați în ceea ce privește brânza de capră

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a descoperit, după ce a avut loc un control de rutină, mai multe nereguli la comercianții de produse lactate din Capitală, dar și la oamenii care vând produse din roșii.

După controalele la comercianții de produse lactate, inspectorii au dat amenzi de aproape 300.000 de lei, iar în total au fost verificate 710 unități, din care s-au prevalat 731 de probe. Printre principalele neconformități găsite de inspectori se numără etichetarea incompletă, neprezentarea documentelor de proveniență brânză FETA origine Bulgaria și depozitarea, manipularea și igienizarea nepotrivită.

Laptele de capră sau de oaie era înlocuit cu lapte de vacă

Potrivit ANVSA, la cinci probe de produse lactate s-a constat înlocuirea laptelui de capră cu cel de vacă, sau adaos de grăsimi vegetale. Pe lângă aceste aspecte, 46 de probe de lapte și produse lactate au fost neconforme în ceea ce privește conținutul de proteină, grăsime sau sare și nu au respectat cerințele Regulamentului (CE) nr.1169/2011 în legătură cu informarea consumatorului. Astfel, au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoarea de 286.920

de lei și s-a reținut o cantitate de 638 de kg. și produse lactate. În perioada 18-26.10.2022 s-a desfășurat acțiunea de control, cu privire la respectarea condițiilor sanitare veterinare referitoare la procesarea, depozitarea și comercializarea laptelui crud, produselor lactate și pastei de tomate, bulion, și ketchup.

Citește și: O turmă de oi se învârte de 12 zile în cerc. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru

Românii sunt înșelați în ceea ce privește brânza de capră[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cu ce se înlocuiește untul. Care este secretul?

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Care au fost obiectivele controlate prioritar

Obiectivele prioritar controlate au fost depozitele frigorifice și depozitele de produse alimentare fără regim termic, ce efectuează operațiuni de import din țări terțe și comerț intracomunitar, unitățile de procesare lapte și produse din lapte, unitățile de procesare și depozitare pastă de tomate, bulion și ketchup, precum și unitățile de comercializare en gros

și en detalii a laptelui, a produselor lactate și a pastei de tomate, bulion și ketchup.

Citește și: Dietă cu brânză și legume. Slăbește 5 kg în 14 zile

Românii sunt înșelați în ceea ce privește brânza de capră[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cu ce se mănâncă brânza cu mucegai

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Nereguli la pasta de tomate, bulion și ketchup

Pentru tomate/ bulion /ketchup au fost verificate 609 unități și au fost prevalate 345 de probe. Neregulile care s-au constatat au fost sancționate cu 17 amenzi contravenționale în valoare de 98.400 de lei. În mod oficial, s-a reținut cantitatea de 443 de kg pastă de tomate și 45 de kg ketchup. Principalele neconformități constatate au stat în etichetarea incompletă a produselor, lipsa originii produsului, lipsa corelării loturilor unor produse cu documentele însoțitoare.

Neconformitățile au fost gestionate în cadrul platformei Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF) și au fost dispuse, după caz, măsuri de retragere de pe piață, potrivit unui comunicat ANSVSA.

Citește și: Cum reușești să slăbești în timp record 8 kg în 10 zile, ţinând dieta cu broccoli

Românii sunt înșelați în ceea ce privește brânza de capră[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

“Dă energie și elasticitate feței.” Elixirul tinereții, preparat de Irina Loghin

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies