Rugăciune către Sfânta Ana, mama Maicii Domnului. E considerată ocrotitoarea copiilor și a maternității, cum e bine să te rogi

 rugaciune sfanta ana
Rugăciune Sfânta Ana

În fiecare an, pe 9 septembrie, se sărbătorește Sfânta Ana. Sfânta Ana, mama Maicii Domnului, este una dintre cele mai iubite și respectate sfinte din tradiția creștin-ortodoxă, cunoscută drept ocrotitoarea copiilor, a mamelor și a maternității. Află din acest articol ce rugăciune poți spune către Sfânta Ana, pentru a te bucura de binecuvântarea sa!

Citește și: Cea mai puternică rugăciune către Maica Domnului, la vreme de necaz și întristare. Cuvintele puternice de mare ajutor

sfanta ana
Sfânta Ana[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cea mai puternică rugăciune de împăcare. Ce cuvinte să rostești pentru împăcarea cu cei dragi

Sărbătoarea ce o celebrează pe Sfânta Ana, mama Maicii Domnului, este chiar la o zi distanță de ziua în care este sărbătorită Sfânta Maria Mică, pe 8 septembrie.

De-a lungul timpului, mulți credincioși s-au rugat cu speranță și încredere către Sfânta Ana, cerând ajutor și sprijin în viața de familie, în special pentru binecuvântarea de a avea copii și pentru sănătatea acestora. Descoperă în rândurile de mai jos care este cea mai puternică rugăciune pe care i-o poți adresa mamei Maicii Domnului!

Ce rugăciune poți să spui către Sfânta Ana, mama Maicii Domnului

rugaciune ocrotitoare copii
rugaciune ocrotitoare copii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Să fii mamă este cea mai mare binecuvântare. Din nefericire, unele cupluri se confruntă cu probleme atunci când își doresc să devină părinți. În astfel de momente, este foarte important ca femeia să se roage către Sfânta Ana, care poate face minuni. De asemenea, nu doar femeile ce se confruntă cu infertilitate pot să se roage la mama Maicii Domnului, ci și acelea care își doresc armonie în casă, o sarcină ușoară sau copii sănătoși.

Iată cea mai puternică rugăciune pe care i-o poți adresa Sfintei Ana, ocrotitoarea maternității:

„Într-un moment de durere, Sfantă Ana, mama Sfintei Fecioare Maria, eu vin acum la tine cu speranţa că mă vei ajuta şi cu inima plină de veneraţie. Tu eşti o făptură preiubită de credincioşi, şi mai ales de femei, pentru că, datorită sfinţeniei vieţii tale ai fost aleasă de Dumnezeu să fii vrednică, să fii mama Sfintei Fecioare Maria, care este binecuvântată între toate femeile şi Născătoare de Dumnezeu.

Plini de încredere şi de veneraţie pentru minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o, milostivă Sfântă Ana, să binevoieşti a mă primi în grupul celor pe care-i ocroteşti în mod deosebit.

Ia-mă sub puternica ta pază şi dobândeşte-mi de la Dumnezeu harul să pot avea o căsnicie fericită, până la adânci bătrâneţe, să am copii şi să mă aperi de necazul nerodirii.

Citește și: Patrick o iubește pe Bianca? Robert face dezvăluiri incendiare: "Se simte că e ceva mai mult..." Tânărul simte că iubitul lui Giuly ar da orice ca să-l vadă descalificat- kanald.ro

Citește și: Încă o victimă a Șacalului. Mama fetei a spus adevărul gol-goluț: "A dus-o într-o casă păsită și..." Presupusul criminal al Deliei și Denisei primește noi acuzații- stirilekanald.ro

Ajută-mă să mă bucur de acele virtuţi cu care tu ai fost înzestrată din plin. Ajută-mă să-mi recunosc greşelile, să le plâng cu amar, să am o iubire înflăcărată  faţă de Iisus şi de Maria şi să pot fi de folos semenilor necăjiţi din prejma mea. Vreau să pot dărui şi eu săracilor aşa cum ai făcut tu şi blândul Ioachim, soţul tău.Fereşte-mă în viaţă Prea Sfântă Ana de orice primejdie trupească şi sufletească şi să fii  lângă mine în clipele de boală, de necaz şi de primejdie, până la sfârşitul vieţii mele.

Amin!"

Sfinții Ioachim și Ana, prăznuiți pe 9 septembrie în calendarul creștin ortodox

rugaciune catre sf ana mama maicii domnului
Rugăciune către Sf. Ana[Sursa foto: freepik]

Tradiția spune că Sfânta Ana și soțul ei, Sfântul Ioachim, s-au rugat cu stăruință pentru a primi darul unui copil, iar Dumnezeu le-a ascultat rugăciunile, binecuvântându-i cu nașterea Fecioarei Maria.Chiar dacă s-au căsătorit de tineri, Sfânta Ana a reușit să devină mamaă la o vârstă destul de înaintată. Într-un final, Sfânta Ana a reușit să aducă pe lume un prunc, pe Fecioara Maria, cea care avea să îi fie mamă lui Iisus Hristos. De aceea, se consideră că Sfânta Ana este ocrotitoarea maternității și multe femei aleg să se roage la aceasta atunci când își doresc să devină mame, când sunt însărcinate sau chiar după ce au dat naștere, rugându-se pentru sănătatea copilului. În biserici se citesc rugăciuni speciale și acatiste în cinstea Sfinților Ioachim și Ana, iar mulți oameni aleg să țină post sau să participe la slujbe, pentru a cinsti memoria acestora.



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Ce e bine să faci de Nașterea Maicii Domnului 2024 ca să ai spor și armonie în casă. Tradiții și superstiții

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Momente dificile pentru Amna! Artista cere explicații după o întâmplare neașteptată: ”Sunt șocată!”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Bianca, primele semne de gelozie, după ce îl vede pe Patrick alături de Virginia! Giuly izbucnește în lacrimi. Care este motivul?

"Inima și sufletul meu" Durere imensă la înmormântarea Denisei, tânăra ucisă de Șacalul din Constanța! Este condusă pe ultimul drum astăzi, într-un sicriu alb, înconjurată de flori albe, plânsă de familie și prieteni!


Cookies