Sfântul Mucenic Gheorghe este prăznuit în fiecare an pe 23 aprilie. S-a născut în Capadocia şi părinţii lui au fost creştini. A trăit în secolul al IV-lea, în vremea împăratului Diocleţian. Pentru faptul că era foarte priceput în organizarea armatei, câştigând multe victorii în condiţii dificile de luptă, ajunge, până la urmă, comandant de oaste.
În anul 303, împăratul Diocleţian a început lupta împotriva creştinilor. A dărâmat biserici, le-a ars cărţile sfinte, a interzis adunările şi cei care nu se supuneau, erau ucişi. Sfântul Gheorghe şi-a mărturisit deschis credinţa în Iisus Hristos, motiv pentru care a fost întemniţat şi chinuit.
A fost tras pe roată, a fost îngropat în var cu piatră pe piept, a fost lovit cu suliţe, dar a rezistat la toate torturile şi nu a vrut să renunţe cu
Chiar dacă a fost supus la suferinţe inimaginabile, trupul său a rămas nevătămat şi cei care au asistat la toate acestea au fost uimiţi, bineînţeles, iar apogeul mirării lor a fost atins când Sfântul Gheorghe a înviat un mort.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Gheorghe. Ce trebuie să faci în această zi ca să ai noroc tot anul
Rugăciunea către Sfântul Gheorghe care face minuni!
Se spune mai cu seamă în zilele de post, pentru cei bolnavi şi nedreptăţiţi, pentru oamenii aflaţi în pragul morţii, atunci când ne dorim ceva din toată inima şi nu reuşim să obţinem aşa de uşor precum ne-am fi dorit.
«O, luptătorule şi biruitorule, mare Gheorghe, în nevoie şi în nenorociri grabnic ajutător şi cald sprijinitor, iar celor întristaţi bucurie nespusă, primeşte de la mine (se spune numele) această rugăminte a smeritului tău rob.