Rulada Pavlova se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de rulada Pavlova. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă rulada Pavlova, preparata așa cum se cuvine.
Rețetă de Rulada Pavlova
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru foaia de bezea
- 6 albușuri
- 300 g zahăr pudră
- 1 praf de sare
Ingrediente pentru umplutura si decor
- 300 g mascarpone
- 300 g frișcă bătută
- fructe de pădure, pentru decor
- fulgi de migdale, pentru decor
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Albușurile se țin la temperatura camerei pentru 20 de minute înainte de a face foaia de ruladă de bezea. După acest interval de timp, se amestecă sarea, după gust, cu albușurile și se bat spumă. Adăugați treptat zahărul pudră și bateți continuu albușurile până când se formează o bezea foarte fermă care rămâne pe pereții bolului.
- Bezeaua de albușuri se pune uniform pe o hârtie de copt în tava cuptorului aleasă pentru această rețetă de astăzi. Tava se pune în cuptor și se coace pentru 15 minute la 180 de grade Celsius. Apoi, se reduce focul la 140 de grade Celsius și se mai coace încă 20 de minute. După ce foaia de bezea s-a copt și a fost acoperită cu zahăr pudră, răstoarnă-o pe altă hârtie de copt și las-o la temperatura camerei timp de 10 minute.
- În timp ce foaia de bezea se coace, se prepară și crema care va fi folosită pentru a o umple. Înainte de a adăuga crema mascarpone, bateți frișca până devine fermă. Se poate adăuga zahăr pudră, după preferințe, dar si o esență de vanilie. Adăugați crema de frișcă cu mascarpone pe foaia de ruladă din bezea și rulați-o cu ajutorul hârtiei de copt.
- Se oprește puțină cremă și pentru decorare pe exterior. Înainte de a fi servită, rulada Pavlova se tine la rece pentru cel puțin o oră. Adăugați fructe și fulgi de migdale peste ruladă, iar după acest interval de timp, rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.