„Rularea este cea mai grea operațiune, dar nu trebuie să vă stresați. O să fie delicioasă, chiar și așa crăpată.” Rețeta de ruladă din bezea cu mascarpone și fructe de pădure a Gabrielei Cristea

reteta gabriela cristea
Rețeta Gabrielei Cristea

Află din rândurile următoare care este rețeta de ruladă din bezea cu mascarpone și fructe de pădure a Gabrielei Cristea.

Gabriela Cristea a pregătit un desert delicios cu ocazia zilei sale de nume și a împărtășit rețeta cu urmăritorii săi din mediul online.

Rețeta de ruladă din bezea cu mascarpone și fructe de pădure a Gabrielei Cristea

Citește și: „O mâncare delicioasă și care place întregii familii. Într-o zi din asta super aglomerată, este varianta cea mai bună.” În cât timp gătește Gabriela Cristea așa numita „Mâncare a puturosului”

gabriela cristea
Gabriela Cristea prepară un desert delicios![Sursa foto: Facebook]

Citește și: „Nu e mare filozofie, doar răbdare să aveți, căci în rest ciorba se face singură.” Rețeta de ciorbă de burtă a Gabrielei Cristea! Prezentatoarea TV și-a dezvăluit secretele culinare

Ingrediente pentru foi:

  • 240 de g zahăr vanilat pudră;
  • 300 g zahăr tos;
  • 2 linguri de oțet;
  • 70 g de amidon;
  • fulgi de migdale;
  • 10 albușuri de ou;
  • un praf de sare.

Mod de preparare:

reteta rulada cu crema de zmeura
Rulada cu cremă de zmeură[Sursa foto: Facebook]

Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

Potrivit informațiilor sale, prima dată trebuie să batem bine albușurile de ou cu un praf de sare, până când obținem un fel de spumă. Ulterior, adăugăm cele două linguri de oțet.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

„Sunt obligatorii cele două linguri de oțet. Nu o să fie prăjitura acră. Ba din contră, o să stea tare bezeaua .”, a explicat Gabriela Cristea.

După ce am pus oțetul, amestecăm puțin și începem să adăugăm treptat zahărul, până când se incorporează în amestec. Ulterior, adăugăm zahărul pudră și amidonul și amestecăm cu ajutorul unei palete.

Amestecăm de jos în sus, cu mișcări ușoare, nu foarte mult, pentru că nu vrem să se lase bezeaua .”, a explicat Gabriela Cristea.

Apoi, punem o hârtie de copt în tavă și întindem compoziția pe toată suprafața sa.

Din cantitatea asta de bezea mi-au ieșit trei tăvi. Punem deasupra fulgi de migdale. Operațiunea aceasta nu este obligatorie, dar vă asigur că migdalele vor da un aspect deosebit ruladei și în același timp, vor fi și crocante, ceea ce va asigura și o textură deosebită prăjiturii .”, a spus Gabriela Cristea.

După ce am presărat migdalele, punem foaia de ruladă la cuptor, la o temperatură de aproximativ 150-160 de grade, pentru 20-25 de minute.

Șmecheria la foaia asta este că în momentul în care s-a făcut, trebuie întoarsă imediat și pusă pe o altă foaie de copt și scoasă foaia de dedesubt, pentru că, dacă nu, nu veți mai reuși să o scoateți din tavă. Imediat se dezlipește, dacă o desfaceți după ce ați scos-o din cuptor .”, a precizat Gabriela Cristea.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cât timp se răcește blatul, Gabriela Cristea a pregătit crema pentru ruladă.

Ingrediente pentru cremă:

  • 80 g zahăr pudră vanilat;
  • 250 g de frișcă;
  • 750 g de cremă de mascarpone;
  • o esență de vanilie.

Mod de preparare:

gabriela cristea retete
Rulada Gabrielei Cristea[Sursa foto: Facebook]

Prima dată, puneți crema de mascarpone într-un bol, iar apoi adăugați frișca.

Atenție, însă, trebuie să fie toate foarte reci. Pentru că altfel o să ni se taie .”, a precizat Gabriela Cristea.  

Ulterior, adăugați zahărul vanilat și esența de vanilie, iar apoi mixați tot amestecul până când ajunge la compoziția dorită.

Mod de preparare ruladă:

După ce avem gata foile și crema, punem o cantitate generoasă de cremă pe foaie și o întindem cu ajutorul unei palete. După ce am pus crema, adăugăm fructele de pădure din loc în loc și rulăm foaia.

Rularea este cea mai grea operațiune, dar nu trebuie să vă stresați. Chiar dacă vi se rupe blatul, nu trebuie să fie perfectă rulada, ci pur și simplu o să fie delicioasă, chiar și așa crăpată. Pentru un aspect mai deosebit, o și pudrăm cu zahăr peste tot. E superbă rulada mea !”, a spus Gabriela Cristea pe pagina sa de Facebook.



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

„Șmecheria este următoarea: dacă pui doar unt la topit, untul o să se ardă.” Rețeta de paste cu creveți și sos roșu a Gabrielei Cristea!

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies