Rulourile cu nucă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de rulouri cu nucă.
Rețetă de Rulouri cu nucă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Tort cu ciocolată și cireșe. Delicios și ușor de preparat, chiar de ziua ta de naștere!
Citește și: Pizza cu brânză și șuncă. Un blat mai pufos... nici că se putea!
Timp de preparare – o ora
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru aluat
- 450 g de făină
- Sare
- 40 g de unt
- un ou
- 40 g de zahăr
- 200 ml de lapte cald
- un pliculeț de drojdie uscată
ingrediente pentru umplutură
- 200 g de nucă măcinată
- 50 ml de lapte
- 100 g de zahăr
- un pliculeț de zahăr vanilat
ingrediente pentru uns
- un gălbenuș de ou
- o lingură de lapte
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de aluat. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga laptele cald, în care vom dizolva zahărul, dar și pliculețul de drojdie. Imediat apoi, Bolul se va acoperi cu folie alimentară și se va lăsa deoparte timp de aproximativ 20 de minute.
- Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom cerne făina, alături de un praf de sare după gust, apoi amestecăm de câteva ori și adăugăm în acest conținut și oul, dar și amestecul preparat anterior. Frământăm timp de aproximativ 5 minute cu mâna, apoi adăugăm și untul care se află la temperatura camerei și continuăm să frământăm aluatul până când acesta devine elastic și se dezlipește de pereții bolului.
- In momentul în care am obținut aluatul dorit, îl vom scoate din bol și îl vom așeza pe o suprafață plată pentru a-l frământa într-o formă de bilă mai mare, apoi îl vom transfera într-un bol curat și îl vom acoperi cu folie alimentară, lăsându-l de o parte să crească timp de aproximativ o oră.
- In acest interval de timp, ne putem ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care vom adăuga laptele și zahărul și vom ține ingredientele pe foc până când zahărul se topește complet. Apoi oprim focul aragazului și turnăm nuca pe care am măcinat o în prealabil, amestecăm bine pentru ca aceasta să se încorporeze în restul ingredientelor, apoi oala se lasă deoparte la răcit.
- După ce aluatul a stat la crescut, îl vom transfera pe o suprafață plată pe care am presărat puțină făină în prealabil vom începe să-l întindem cu ajutorul unui sucitor, într-o formă de pătrat sau de dreptunghi, cu o grosime potrivită, nici prea subțire, dar nici prea groasă. După ce am întins aluatul, vom pune pe toată suprafața sa umplutura de nucă preparată, apoi începem să îl rulăm, într-o formă de cilindru. Imediat apoi, forma obținută se va împărții în rulouri de dimensiuni mai mici, iar la capete se vor presa, pentru a putea forma rulourile noastre.
- Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, în care așezăm hârtie de copt, pentru ca ulterior să punem și rulourile noastre obținute, rulouri pe care le vom acoperi cu folie alimentară și le vom lăsa 10 minute deoparte. După acest interval de timp, ungem rulourile cu amestecul preparat din gălbenușul de ou și laptele, pentru ca ulterior tava să se introducă în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 30 de minute.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și rulourile noastre din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.