Rulouri cu nucă. Umplutura este de-a dreptul gustoasă!

retete de gustare

Rulouri cu nucă

Rulourile cu nucă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de rulouri cu nucă.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase rulouri cu nucă, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Rulouri cu nucă

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tort cu ciocolată și cireșe. Delicios și ușor de preparat, chiar de ziua ta de naștere!

Rulouri cu nucă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza cu brânză și șuncă. Un blat mai pufos... nici că se putea!

Timp de preparare – o ora

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

Rulouri cu nucă[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat

  • 450 g de făină
  • Sare
  • 40 g de unt
  • un ou
  • 40 g de zahăr
  • 200 ml de lapte cald
  • un pliculeț de drojdie uscată

Rulouri cu nucă[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru umplutură

  • 200 g de nucă măcinată
  • 50 ml de lapte
  • 100 g de zahăr
  • un pliculeț de zahăr vanilat

ingrediente pentru uns

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • un gălbenuș de ou
  • o lingură de lapte

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

rulouri umplute
Rulouri cu nucă[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de aluat. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga laptele cald, în care vom dizolva zahărul, dar și pliculețul de drojdie. Imediat apoi, Bolul se va acoperi cu folie alimentară și se va lăsa deoparte timp de aproximativ 20 de minute.
  • Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari vom cerne făina, alături de un praf de sare după gust, apoi amestecăm de câteva ori și adăugăm în acest conținut și oul, dar și amestecul preparat anterior. Frământăm timp de aproximativ 5 minute cu mâna, apoi adăugăm și untul care se află la temperatura camerei și continuăm să frământăm aluatul până când acesta devine elastic și se dezlipește de pereții bolului.

rulouri cu nuca
Rulouri cu nucă[Sursa foto: freepik]

  • In momentul în care am obținut aluatul dorit, îl vom scoate din bol și îl vom așeza pe o suprafață plată pentru a-l frământa într-o formă de bilă mai mare, apoi îl vom transfera într-un bol curat și îl vom acoperi cu folie alimentară, lăsându-l de o parte să crească timp de aproximativ o oră.
  • In acest interval de timp, ne putem ocupa de prepararea umpluturii. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni potrivite în care vom adăuga laptele și zahărul și vom ține ingredientele pe foc până când zahărul se topește complet. Apoi oprim focul aragazului și turnăm nuca pe care am măcinat o în prealabil, amestecăm bine pentru ca aceasta să se încorporeze în restul ingredientelor, apoi oala se lasă deoparte la răcit.
  • După ce aluatul a stat la crescut, îl vom transfera pe o suprafață plată pe care am presărat puțină făină în prealabil vom începe să-l întindem cu ajutorul unui sucitor, într-o formă de pătrat sau de dreptunghi, cu o grosime potrivită, nici prea subțire, dar nici prea groasă. După ce am întins aluatul, vom pune pe toată suprafața sa umplutura de nucă preparată, apoi începem să îl rulăm, într-o formă de cilindru. Imediat apoi, forma obținută se va împărții în rulouri de dimensiuni mai mici, iar la capete se vor presa, pentru a putea forma rulourile noastre.

retete pentru desert
Rulouri cu nucă[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor, în care așezăm hârtie de copt, pentru ca ulterior să punem și rulourile noastre obținute, rulouri pe care le vom acoperi cu folie alimentară și le vom lăsa 10 minute deoparte. După acest interval de timp, ungem rulourile cu amestecul preparat din gălbenușul de ou și laptele, pentru ca ulterior tava să se introducă în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 30 de minute.
  • După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și rulourile noastre din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Rulouri cu nucă[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Ruladă de pui cu spanac. Cea mai suculentă și gustoasă!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies