Rutina zilnică pentru un ten impecabil. 5 pași pentru îngrijirea pielii

Rutina zilnică pentru un ten impecabil. 5 pași pentru îngrijirea pielii
Rutina zilnică pentru un ten impecabil. 5 pași pentru îngrijirea pielii

Află din rândurile următoare cum trebuie să arate rutina zilnică pentru un ten impecabil.

Îngrijirea pielii este esențială indiferent de vârstă, mai ales pentru femei. Odată cu trecerea timpului, primele semne ale îmbătrânirii își fac simțită prezența, iar astfel este foarte important să știm cum trebuie să ne îngrijim corect tenul astfel încât să prevenim apariția lor cât mai mult timp. Mai mult decât atât, există unele probleme ale tenului, care apar din cauza unei rutine de îngrijire necorespunzătoare, cum ar fi acneea, petele pigmentare, dermatita și multe altele.

Astfel, în funcție de nevoile tenului nostru și de tipul de piele, este foarte important să ne construim o rutină adecvată care să aibă rol de prevenție și de tratare acolo unde este cazul.

Descoperă în continuarea articolului care sunt pașii esențiali pe care oricine ar trebui să îi parcurgă în rutina sa de îngrijire a tenului.

Cum trebuie să arate rutina zilnică pentru un ten impecabil

Pasul unu. Demachiere

Rutina zilnică pentru un ten impecabil
Rutina zilnică pentru un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

Demachierea este un pas esențial care nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire a tenului, mai ales atunci când ai aplicat machiaj pe el. Astfel, în fiecare seară trebuie să îți demachiezi cu grijă tenul cu ajutorul unei ape micelare adecvată tipului tău de ten.

Pasul doi. Curățare

Specialiștii în domeniu recomandă o curățare corectă a tenului în doi pași, demachiere și spălare. Astfel, după ce ai aplicat apa micelară pe ten și ai șters urmele de machiaj, este foarte important să folosești un gel de curățare adecvat tipului tău de ten, care să înlăture toate impuritățile și să îi ofere tenului tău un aspect sănătos.

Pasul trei. Exfoliere

Citește și: Este bun sau nu peelingul chimic. „La peelingurile profunde, rezultatele sunt de-a dreptul spectaculoase”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Rutina zilnică pentru un ten impecabil
Rutina zilnică pentru un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

Cel puțin o dată pe săptămână este indicat să includeți și exfoliantul în rutina voastră de îngrijire. Acesta are un rol foarte important în procesul de îngrijire al pielii deoarece înlătură celulele moarte, vascularizează tenul și accelerează procesul de regenerare al acestuia. În funcție de nevoile tenului vostru, există o gamă largă de exfolianți, de la peelinguri chimice sau scruburi pentru ten. În general, acestea se aplică pe tenul umed, masați cu mișcări circulare ușoare, iar apoi trebuie să clătiți cu apă călduță.

Pasul patru. Hidratare

Indiferent de tipul de ten, acesta are nevoie de o hidratare corespunzătoare. Astfel, crema hidratantă este un produs care nu trebuie să lipsească din rutina ta de îngrijire a tenului. Acesta hidratează, hrănește și în același timp combate anumite imperfecțiuni ale tenului, cum ar fi acneea sau petele pigmentare. Crema hidratantă trebuie aleasă în funcție de tipul de ten, nevoile acestuia, dar și de vârstă.

Pasul cinci. Protecție solare

Razele UV fac parte dintre principalii factori care duc la îmbătrânirea prematură a tenului. Astfel, din rutina ta zilnică de îngrijire a tenului nu trebuie să lipsească o cremă cu factor de protecție. Aceasta se aplică ultima pe ten și are rolul de a proteja pielea de radiațiile ultraviolete și de efectele nocive pe care acestea le au asupra tenului.

Indiferent de anotimp sau de starea vremii, nu uita să folosești o cremă cu factor de protecție minim 30.

Alte sfaturi pentru îngrijirea tenului

Citește și: Care este rutina de îngrijire a tenului. Cei 3 pași care te vor ajuta să ai un ten strălucitor!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Rutina zilnică pentru un ten impecabil
Rutina zilnică pentru un ten impecabil[Sursa foto: freepik]

Pe lângă cele menționate mai sus, odată cu trecerea timpului este esențial să aplicați și un ser, care pătrunde mai profund în straturile pielii și multiplică efectele pozitive a cremei.

Mai mult decât atât, pentru a întârzia apariția semnelor de îmbătrânire a pielii, specialiștii în domeniu recomandă aplicarea produselor cu retinol. Aceste substanțe stimulează producția de colagen și combat liniile fine și ridurile.

Totodată, nu uitați că aspectul sănătos al pielii are o strânsă legătură cu o alimentație sănătoasă și cu un stil de viață echilibrat. Astfel, dacă vreți ca tenul vostru să fie sănătos, atunci încercați să aveți o alimentație bogată în vitamine și minerale, să vă odihniți corespunzător și să evitați pe cât posibil situațiile stresante.

Rutina zilnică pentru un ten impecabil
Rutina zilnică pentru un ten impecabil[Sursa foto: freepik]



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cum trebuie să își îngrijească femeile pielea din zona gâtului și a decolteului. Trucuri pentru a masca trecerea timpului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies