S-a descoperit un nou efect nociv al fumatului!

S-a descoperit un nou efect nociv al fumatului!
S-a descoperit un nou efect nociv al fumatului!

Cunoscut pentru ca provoaca unele forme de cancer si boli cardiovasculare, fumatul ar putea favoriza si aparitia unor tulburari psihice severe.

Asocierea statistica dintre tutun si psihoze, indeosebi schizofrenia, fusese deja constatata in cercetarile precedente, amintesc oamenii de stiinta europeni care au publicat studiul in revista Lancet Psychatry.

S-a observat ca persoanele care sufera de tulburari psihice sunt mult mai inclinate sa fumeze, proportia fumatorilor in randul persoanelor psihotice fiind de trei ori mai mare decat la populatia generala. Nu se cunosc deocamdata motivele acestei situatii, scriu cercetatorii in articol.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Una dintre explicatii ar putea fi ca tigara ar permite compensarea efectelor medicamentelor asupra reglarii dopaminei, neurotransmitator asociat cu mecanismul recompensei. Putini cercetatori au studiat insa ideea ca si tutunul “ar putea creste riscul aparitiei acestor tulburari”.
Citeste continuarea pe: www.dcnews.ro




Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

VIDEO Motivul pentru care Gagea nu este de acord cu prietenia dintre Alexandra și Roberta. „Mi se pare că se cam folosește de tine”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Prin ce a trecut Kate Middleton la începutul relației cu Prințul William. Momentul în care s-a simțit „umilită” de comportamentul soțului ei: "Suportase ani la rând"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Al treilea date dintre Sebastian și Roberta a fost plin de peripeții! „Na reacții pe ea” Sebastian a reușit să o enerveze pe Roberta încă de la început

A fost împușcat la ieșirea din sediul unei televiziuni


Cookies