S-a stabilit data la care elevii se vor întoarce în bănci, după noua vacanță de două săptămâni

S-a stabilit data la care elevii se vor întoarce în bănci, după noua vacanță de două săptămâni
S-a stabilit data la care elevii se vor întoarce în bănci, după noua vacanță de două săptămâni

Ministrul Educației a declarat public care este data la care elevii se vor întoarce la școală, după încheierea noii vacanțe impuse de CNSU.

În urma ultimelor restricții impuse de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) toți elevii din cadrul ciclului pre-universitar au intrat într-o vacanță de două săptămâni. Chiar dacă problema recuperării orelor urma să fie discutată de către autorități după reîntoarcerea în bănci, Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat deja perioada de recuperare.

Toate orele pierdute din cauza celor două săptămâni de vacanță vor fi recuperate

Ministrul Educației a anunțat în urmă cu puțin timp care este perioada de recuperare a orelor pierdute din cauza impunerii forțate a vacanței. Aceste ore vor fi recuperate după întoarcerea elevilor la școală, în urma vacanței de iarnă din ianuarie.

S-a stabilit data la care elevii se vor întoarce în bănci, după noua vacanță de două săptămâni

„Cele două săptămâni de vacanţă suplimentară sunt convins că se vor transforma în două săptămâni de şcoală cu prezenţă fizică între 3 şi 14 ianuarie, pentru gimnaziu şi liceu, respectiv într-o săptămână cu prezenţă fizică, între 10 şi 14 ianuarie, pentru ciclul primar”, a declarat ministrul.

 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, despre suspendarea cursurilor în școli: „Există cadrul legal care permite activitatea online”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a adăugat faptul că revenirea la școală se va face în format fizic pentru toți elevii, pe data de 3 ianuarie pentru elevii de gimnaziu și liceu, și pe 10 ianuarie pentru elevii din ciclul primar și pentru preșcolarii.

Vacanța impusă cu scopul prevenirii infectării cu virusul SARS-COV-2 a început luni, 25 octombrie și se va încheia pe 5 noiembrie. Autoritățile vor hotarî după încheierea acestor două săptămâni care sunt măsurile ce se vor impune în școli, după o analiză în detaliu a situației epidemiologice la acel moment.

Anunț despre inceperea scolii
Ministrul Educației, anunt despre inceperea scolii[Sursa foto: PixaBay]

Ce se va întâmpla cu universitățile din țară?

Ministrul Educației a anunțat că elevii vor recupera toate orele pierdute din cauza impunerii vacanței, astfel încât aceștia să nu rămână cu lacune în materie. De asemenea, datele stabilite deja pentru examene vor rămâne neschimbate, pentru a nu se crea confuzii.

Citește și: Denisa și Bogdan, ceartă aprinsă în camera roșie! Concurentul nu vrea să înțeleagă că fata nu are sentimente pentru el: „Mai mult decât prieteni nu putem să fim”- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Sorin Cîmpeanu a adus în discuție și desfășurarea orelor pentru universități. Ministrul a trasnsmis un mesaj conducerii universităților în care recomandă ca acestea să treacă în format online în totalitate. Excepție fac Facultățile de Medicină Generală din toată țara. În urma acestor declarații Universitatea Alexandru Ioan Cuza și Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi, ambele din Iași, au renunțat deja la orele față în față și au revenit la regimul online în exclusivitate.

Decizia conform căreia elevii au intrat în vacanță pentru două săptămâni și nu au revenit la formatul online a fost luată din cauza ineficienței educației în acest mod, conform șefului CNSU.

Citeste si: Raed Arafat- mesaj către nevaccinați despre noile restricții: “Nu suntem singurii care aplicăm aceste reguli”



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cum reușește Lora să se mențină în formă? Artista le sfătuiește pe femei să se iubească așa cum sunt: „Încerc să evit zahărul. Compensez cu legume și cu apă.”

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Scandal monstru între Roberta și Julia! „Să faci pași la tine acasă, tu, nu eu!” Iată ce replici aprige și-au spus cele două concurente și cum a reacționat Sebastian

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies