SADS-CoV: noul coronavirus care se transmite și prin animale! Cum ne poate afecta virusul?

coronavirus animale
S-a descoperit că noul coronavirus poate fi transmis și la sau de la animale.

Noua versiune a virusului care a pus stăpânire pe întreaga planetă a fost descoperită cu puțin timp în urmă. Noul virus, SADS-CoV se poate transmite de la animale la oameni.

Care sunt animalele care ne pot infecta?

Porcii sunt noii posibili agenți de infectare, pentru care virusul este mortal. Conform cercetătorilor care au descoperit noul virus SADS-CoV, acesta provoacă decesul animalelor în proporție de 100% din situații. Debutul virusului este unul familiar, întrucât acesta a fost răspândit tot prin intermediul liliecilor, exact ca în cazul virusului COVID-19. 

Citeste si: Anunțul îngrijorător al medicului Adrian Streinu- Cercel! "Toată lumea ar trebui să poarte mască de dimineață și până seara"

Din punct de vedere al simptomatologiei din cazul porcilor, noua versiune a virusului  se manifestează prin gastroenterocolită acută, urmată de deces în absolut toate cazurile, cu precădere în cazul puilor de porc.

coronavirus porci
Noul tip de coronavirus poate fi transmis și de la porci.[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Oamenii de știință spun că pot exista și efecte asupra omului

Deși până acum SADS-CoV, sau Swine Acute Hiarrhea Sindrom Coronavirus, nu a afectat nicio persoană, transmiterea acestuia s-a demonstrat a fi posibilă și către oameni, cu ajutorul oamenilor de știință de la Universitatea din Carolina de Nord.

Citeste si: Mare atenție, mămici! Ce simptome apar la copiii infectați cu virusul COVID-19? La ce trebuie să vă uitați

Profesorul Caitlin Edward s-a ocupat de coordonarea activității de cercetare care au demonstrat transmisibilitatea virusuluui între mamifere

În urma unor serii de teste, cercetătorii au descoperit că virusul poate infecta și celule umane. Celulele folosite în teste proveneau din plămâni, ficat, căi respiratorii și intestine.

Virusul aparține familiei alphacoronavirus. Prezența acestuia nu a mai fost înregistrată nicăieri în Europa încă din 1990, însă a circulat în Asia în tot acest timp. În China a fost înregistrată chiar și o creștere a ratei de îmbolnăviri în anul 2016. 

Citeste si: Spitalul de boli infecțioase din Iași este aproape plin. Directorul stabilimentului a făcut declaraţii îngrijorătoare!



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Boala cumplită pe care o poate provoca noul coronavirus!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies