Pentru că suntem în post, nu trebuie să renunţi la acest simplu şi delicios deşert ”moştenit” din multe generaţii. Şi promitem că nu este deloc greu de realizat.
Salam de biscuiţi- reţetă de post: mod de preparare
Biscuiţii se rup cu mâna şi se lasă într-un castron, iar peste se adaugă rahatul tăiat bucăţele. Se iau nucile, iar o jumătate dintre acestea se macină, iar cealaltă jumătate de mărunţeşte cu un cuţit, iar mai apoi se adaugă peste biscuiţi şi rahat şi se amestecă bine.
Separat se amestecă apa cu cacaoa, iar mai apoi se pune margarina la topit. Amestecăm în continuare, iar după ce compoziţia dă în clocot, se ia de pe foc şi se lasă la răcit.
Se adaugă compoziţia cu cacao peste amestecul de biscuiţi, rahat şi nuci, dar şi esenţa de rom şi se amestecă cu grijă, astfel încât biscuiţii să se înmoaie şi să nu se sfărâme.
Compoziţia se pune în folie alimentară pe o singură linie şi se rulează strâns pentru a obţine un rezultat uniform.
Se pune pe o tavă şi se lasă la rece.citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>