Salam de biscuiți, rețeta pregătită de mamaia Lenuța de pe TikTok. „Punem nucă de cocos.”

Salam de biscuiți, rețeta pregătită de mamaia Lenuța de pe TikTok. „Punem nucă de cocos.”
Salam de biscuiți, rețeta pregătită de mamaia Lenuța de pe TikTok. „Punem nucă de cocos.”

Bunicuța a dezvăluit rețeta pentru un salam de biscuiți rapid și ușor de pregătit.

Mamaia Lenuța, virală pe TikTok pentru rețetele sale și pentru toate secretele pe care le dezvăluie în bucătărie, este foarte activă și împarte cu toți urmăritorii săi o mulțime de preparate pe care le puteți pregăti chiar și voi acasă, cu puține ingrediente.

Ingrediente:

  • Jumătate kilogram biscuiți
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 100 g stafide
  • 2 linguri cacao
  • Esență
  • Nucă de cocos

De această dată, mamaia Lenuța a dezvăluit rețeta pentru salam de biscuiți ușor de pregătit, pentru care are nevoie de lapte, unt, zahăr, stafide, cacao, esență și nucă de cocos. Începe prin a pune untul la topit, peste care adaugă laptele, zahărul, stafidele și lingurele de cacao, iar cât timp se răcește compoziția, pregătește biscuiții.  „La acest salam de biscuiți trebuie jumătate de kilogram de biscuiți, 200 ml lapte, 150 g unt, 100 g de zahăr, 100 g de stafide, două linguri de cacao și esență.

Nucă de cocos pentru decor. Am pus laptele la încălzit, 200 ml de lapte, lăsăm să se încălzească bine, punem untul peste lapte și lăsăm să se topească. Acum, după ce s-a topit untul, punem 100 g de zahăr, lăsăm bine să se înmoaie și zahărul, punem două linguri de cacao cu vârf, amestecăm bine să se înmoaie tot, punem și stafidele, esența, iar compoziția este gata. O lăsăm 10 minute să se răcorească și ne apucăm de biscuiți.”,
a povestit mama Lenuța.

Cum pregătește mamaia Lenuța salamul de biscuiți

Citește și: Prăjitura Stavropoleos, rețeta maicii Mihaela Luchian. “Este o prăjitură foarte ușor de făcut, foarte gustoasă”

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citește și: Griș cu lapte, ornat cu fructe de pădure. Un desert ușor și delicios!

Aceasta rupe biscuiții în diverse forme, mai mici și mai mari, toarnă compoziția peste ei, amestecă foarte bine și lasă să se înmoaie, apoi pune întreaga compoziție în folie peste care presară nuca de cocos pentru decor. Acest desert trebuie să stea la frigider câteva ore sau peste noapte.  „Rupem biscuiții mari și mai mici și turnăm compoziția peste, amestecăm bine, lăsăm un pic să se înmoaie. Am pus folia, punem nuca de cocos pe ea.

Punem compoziția pe foaie, punem nuca de cocos din nou deasupra, îl facem rotund, îl împachetăm frumos. După îl vom pune două, trei ore la frigider.”, a mai spus mamaia Lenuța.

Citește și: Ce se întâmplă cu serialul turcesc “Totul pentru familia mea”! Care vor fi noile zile și ore de difuzare ale îndrăgitei producții din 30  septembrie, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Soțul Deliei, prima victimă a "Șacalului", dezvăluiri șocante! Gafa URIAȘĂ a polițiștilor- stirilekanald.ro

@mamay_lenuta

🎥 Salam de biscuiți, dulciurile copilărie! E timpul să continuăm frumoasa poveste! Mult succes tuturor în noul an școlar! Doamne ajută! 🥮🙏❤️

♬ sunet original- Mamay Lenuța



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Chiftele în sos cu piure de cartofi. O rețetă ideală pentru a te răsfăța după o săptămână lungă de muncă!

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Alina Sorescu, dezvăluiri emoționante despre divorțul cu Alexandru Ciucu: ”Nu sunt complet vindecată”

VIDEO Criss, noua concurentă din Casa Iubirii, intrată pentru Antoni? Ce spune tânăra despre Rebecca. „Din ce am văzut la televizor, a fost doar ceartă și scandal.”

Cine este actorul care îi dă viață lui Yaman, protagonistul din „Inimă rebelă”. Acesta a câștigat inimile telespectatorilor în serialul „Totul pentru familia mea”

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies