Salariatele vor primi zile libere în plus! Când vor putea femeile să beneficieze de aceste zile?

Salariatele vor primi zile libere în plus! Când vor putea femeile să beneficieze de aceste zile?
Salariatele vor primi zile libere în plus! Când vor putea femeile să beneficieze de aceste zile?

În urmă cu puțin timp, Preşedintele României a promulgat legea care le oferă cetățenilor români încă două zile libere, în mod oficial.

Klaus Iohannis a trimis, vineri, la Monitorul Oficial legea privind zilele de 6 și 7 ianuarie, mai precis Boboteaza și Sf. Ioan, care ar urma să fie zile libere. De asemenea, Marcel Ciolacu este unul dintre inițiatorii proiectului de lege, iar aceasta a fost adoptată de Camera Deputaților, for decizional în acest caz, pe data de 15 februarie 2023.

„Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art.139

alin.(1) din Legea nr.53/2003, urmărindu-se instituirea, ca zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează, a zilelor de 6 ianuarie – Botezul Domnului – Boboteaza și 7 ianuarie – Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul”, se arăta în raportul comisiei de specialitate.

Citește și: Statul oferă noi vouchere culturale în 2023! Femeile pot beneficia de sume până la 400 de lei

Salariatele vor primi zile libere în plus[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Salariatele vor primi două zile libere

Astfel, proiectul de lege a fost început de 62 de deputați PSD, printre aceștia aflându-se Marcel Ciolacu și liderul grupului Alfred Simonis, iar camera Deputaților a fost for decizional în acest caz.

„Nu cred că este cu nimic ieșit din comun Boboteaza și Sf. Ion să fie zile libere”, spunea în noiembrie președintele PSD, Marcel Ciolacu, întrebat despre proiectul de lege care prevede ca zilele de 6 și 7 ianuarie să fie libere.

„Eu sunt creștin ca și dumneavoastră, sunt două sărbători mari, Boboteaza și Sfântul Ion și nu cred că este cu nimic ieșit din comun ca aceste două zile să fie zile libere.

Foarte mulți români participă atât la Bobotează și foarte mulți români sărbătoresc Sfântul Ion, cei mai mulți sfinți sunt de Sfântul Ion”, spune Marcel Ciolacu.

Citește și: Vești bune pentru mame! Indemnizațiile vor crește cu 14%! Cât este noua indemnizație de creștere a copilului

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Salariatele vor primi zile libere în plus[Sursa foto: shutterstock]

De asemenea, mai există câteva zile libere, conform Codului Muncii: 1 și 2 ianuarie, 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, Vinerea Mare, ultima zi de vineri înaintea Paștelui, prima și a doua zi de Paști, 1 mai, 1 iunie, prima și a doua zi de Rusalii, Adormirea Maicii Domnului, 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, 1 decembrie, prima și a doua zi de Crăciun, două zile pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele

creștine, pentru persoanele aparținând acestora.

Zilele libere rămase în anul 2023

14 aprilie – Vinerea Mare
16 și 17 aprilie – Paște ortodox
1 mai – Ziua Muncii
1 iunie – Ziua Copilului
4 iunie și 5 iunie – A doua zi de Rusalii
15 august – Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie – Sfântul Andrei
1 decembrie – Ziua Națională a României
25 decembrie și 26

decembrie – Crăciunul.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Vești bune pentru mame! Indemnizațiile vor crește cu 14%! Cât este noua indemnizație de creștere a copilului

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies