Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”Asta-i Romania!” Polovragi, o veritabilă capitală a tradițiilor din Oltenia de sub Munte

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”Asta-i Romania!”     Polovragi, o veritabilă capitală a tradițiilor din Oltenia de sub Munte
Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”Asta-i Romania!” Polovragi, o veritabilă capitală a tradițiilor din Oltenia de sub Munte

Emisiunea de călătorii ”ROventura” ne poartă pașii, sâmbătă, de la ora 14:45, la Kanal D, pe ruta celor mai frumoase sate tradiționale turistice din România, până la Polovragi, așezare pitorească, ce se poate lăuda și cu un patrimoniu cultural de invidiat.

Legenda lui Zamolxis, istoria de peste 5 secole a mănăstirii, spectacolul carstic din Pestera Polovragi și măreția cheilor Oltețului nu trebuie ratate, odată ajuns în Oltenia de sub Munte, locuri în ne vom bucura și de o  lecție deschisă de tradiție și ospitalitate.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura” o pornim către spectaculoasele chei ce deschid calea către peștera Polovragi, faimoasă pentru cea mai <prietenoasă> colonie de lilieci, dar și pentru legenda conform căreia aici ar sălășluit însuși zeul suprem al dacilor. 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Depunerile de calcit au schimbat, de-a lungul mileniilor, înfățișarea formațiunilor din adâncuri și, odată ce ai vizitat peștera Polovragi, parcă pleci mai bogat spiritual.

Nu putem să nu ne oprim la tabăra de sculptură, unde geniul lui Brâncuși este încă prezent, pentru ca apoi să vizităm Mănăstirea Polovragi, un lăcaș zidit in anul 1505, unde s-a slujit neintrerupt mai

bine de 500 de ani.

O veritabilă capitală a tradițiilor din Oltenia de sub Munte, Polovragi ni se așterne la suflet, așa că nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o nouă ediție ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies