Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Șanliurfa - orașul profeților

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”,     Șanliurfa - orașul profeților
Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, Șanliurfa - orașul profeților

Emisiunea de călătorii ”ROventura” ne invită sâmbăta aceasta, de la ora 14:45, la Kanal D, să pornim într-o călătorie inițiatică, unică, pe meleaguri pline de istorie, tradiție și mister, dincolo de granițele țării, în leagănul civilizației umane, în Turcia.

Alături de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, ajungem într-una dintre cele mai vechi așezări omenești, Șanliurfa, în vechea Mesopotamie, grădina Edenului dintre Tigru și Eufrat.

Oricine ajunge aici merge pe urmele profetului Abraham sau Avraam, considerat părintele religiilor monoteiste, iar vechiul oraș bizantin Edessa, oraș al profeților, este astăzi un veritabil Ierusalim al Anatoliei.

Alături de roventurieni ajungem la lacul sacru, străjuit de zidurile unei alte vechi moschei.

Dincolo de istoria sa fabuloasă și de legendele care aduc o aură de sacralitate asupra întregului oraș, parcul este un loc ce merită descoperit așa cum e, o oază de verdeață în inima orașului.

Șanliurfa, supranumit orașul profeților, mai are însă o sumedenie de comori ce ne îmbie să le descoperim, așa că tot batem orașul la pas unde vom descoperi o lume fantastică.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Pe lângă moschei și situri arheologice, Șanliurfa propune o sumedenie de alte locuri interesante, pline de istorie și povești.

Călătoria ”ROventura” continuă, apoi, la Harran și Sogmatar, câmpiile aride ce ascund legende incredibile. Unele dintre cele mai interesante și misterioase locuri istorice ni se vor dezvălui într-o călătorie de neuitat.

Un alt loc cu o energie aparte este Harran, aparent doar un sat tradițional, ce poartă însă pe umeri moștenirea unui oraș antic impresionant. Aici a fost înființată prima universitate de studii astronomice, medicale și religioase din lume, un veritabil centru de cultură și civilizație.

Casele tradiționale din lut de aici reprezintă comoara vie a acestei așezări istorice, iar structurile circulare, cu acoperișuri conice, unite între ele, sunt foarte căutate de turiști. Răcoroase în timpul verii și călduroase iarna, locuințele sunt încă folosite de o parte dintre localnici, iar unele dintre acestea sunt doar parte a unui muzeu.

Nu ratați sâmbătă, de la ora 14:45, o ediție de poveste ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, numai la Kanal D.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ginul tonic: top 5 moduri de preparare și cum trebuie servit corect

Ce rechizite trebuie să cumperi urgent pentru școală

Fiica lui Adrian Minune divorțează! Karmen a dat vestea în urmă cu puțin timp

Cine este, de fapt, bărbatul misterios din viața Andreei Bostănică care o răsfață cu cadouri scumpe

Semnul divin primit de Emily Burghelea, înainte de accident: „Mami, de ce spui asta?”

Karmen Simionescu, primele declarații despre divorțul de Bogdan Căplescu! Care este motivul pentru care fiica cea mare a lui Adrian Minune și soțul ei s-au despărțit

Ce pensie are Silviu Prigoană, la 60 de ani. Decizia pe care a primit-o după recalculare


Cookies