Iată cum poți pregăti cele mai bune ouă umplute, o rețetă specială de Crăciun cu care vei face furori printre cei dragi.
Nu există sărbători de iarnă fără ouă umplute, o rețetă specială de Crăciun care se regăsește pe masa tuturor românilor.
Fiecare gospodină are propria rețetă a acestui aperitiv gustos, iar în unele familii, rețeta se transmite din generație în generație.
Rețeta de ouă umplute presupune fierberea ouălor, tăierea lor pe jumătate și umplterea lor cu o pastă făcută din gălbenușuri, amestecate cu alte ingrediente, precum condimente, maioneză și muștar ori ficat.
În cazul în care îți dorești să faci senzație cu o rețetă specială de Crăciun, iată mai multe rețete de ouă umplute:
Ouăle se pun în apă rece la fier și se lasă timp de 7 minute după ce începe apa să fiarbă în clocot, apoi se scot din vasul în care au fiert și se toarnă apă rece peste ele.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Rețetă cârnați de casă. Ingrediente și mod de preparare
Se scot gălbenușurile cu grijă și se pot da fie printr-o sită fină cu dosul unei linguri, fie se pot amesteca bine cu blenderul de mână, până se obșine o pastă cât mai fină de gălbenuș, fără a exista colocoașe.
Citeste si: Avem pentru tine o rețetă genială cu ouă, pentru un brunch reușit: Shakshuka!
După acest moment, gălbenușurile se amestecă cu ingredientele de mai jos și se umplu albușurile folosind o pungă de cu șpriț sau cu o pungă tăiată într-un colț.
Se decorează cu frunze de mărar, pătrunjel, castraveciori murați sau gogoșari, totul după gust. La fel, și condimentele de adaugă după gust.Iată câteva rețete de umpluturi:
1. Ouă umplute clasice, cu maioneză
5 ouă fierte
125 g gălbenuș (scos din ouăle fierte)
125 g maioneză simplă de casă (nediluată cu smântână sau iaurt)
sare, piper negru proaspăt măcinat.
2. Ouă umplute cu gălbenuș și unt cu muștar (fără maioneză)
5 ouă fierte pentru umplut
125 g gălbenuș (scos din ouăle fierte)
alte 2 ouă fierte întregi (cca. 120 g)
40 g unt moale (la temperatura camerei)
1 linguriță cu vârf de muștar de calitate (Dijon fin sau cu boabe)
sare, piper.
3. Ouă umplute cu pate de ficat:
5 ouă fierte
125 g gălbenuș (scos din ouăle fierte)
125 g pate de ficat (lebăr sau din conservă)
25 g ceapă tocată fin
25 g unt moale
sare, piper negru proaspăt măcinat.