Sărbători de iarnă 2020. Rețete simple de prăjituri de Crăciun 2020

Retete de prajituri
Retete de prajituri 2020

Iată mai jos cele mai simple prăjituri de Crăciun pe care le poți încerca și tu anul acesta, pentru a-ți impresiona familia.

Nu există sărbători de iarnă sau meniu de sărbători fără să aibă inclus și câteva prăjituri de Crăciun festive, apreciate de toată familia.

Iată câteva prăjituri pe care le poți încerca în acest an, chiar dacă nu ai foarte multă experiență în bucătărie.

Tiramisu este una dintre cele mai îndrăgite rețete de către români. Rețeta originală presupune folosirea ouălor și a cremei de brânză mascarpone.

În cazul în care nu sunteți fanul ouălor crude și nu vreți să petreceți prea mult timp în bucătărie, iată o rețetă de tiramisu fără ouă.

Citeste si: Sărbători de iarnă 2020. Ouă umplute- rețetă specială de Crăciun

Ingrediente rețetă de tiramisu

Reteta de tiramisu
Reteta de tiramisu fără ou[Sursa foto: PixaBay]

250 grame de mascarpone
500 grame de smântână cu 30% grăsime
o linguriță cu esență de vanilie
½ pachet de pișcoturi pentru șampanie
o cană cu cafea
2-3 linguri de zahăr pudră
cacao pentru pudrat

Se freacă bine crema de mascarpone până devine cremoasă. Se bate smântâna și se adaugă treptat brânza mascarpone pentru a o încorpora, apoi se pun și esența de vanilie și zahărul. Dacă vă place mai multe, puteți adăuga încă o lingură, 2 de zahăr. Se dă crema la rece pentru o jumătate de oră.

Citeste si: Cum prepari prăjitura „Regina Maria”. Nu este doar un pandișpan

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Se iau pișcoturile rând pe rând și se trec rapid prin cafea, apoi se așază pe un platou. Se formează un rând, apoi se adaugă un strat de cremă. Se face la fel și cu al doilea strat de pișcoturi, care se trec prin cafea pentru a se înmuia puțin, apoi se pune și restul de cremă cu ajutorul unui poș pentru prăjituri. Se pudrează cu cacao și se dă la rece pentru câteva ore, timp suficient pentru ca pișcoturile să se înmoaie.

Cei care nu suportă cafeaua pot încerca pliculețele de tip 3 în 1. De asemenea, pentru gust, se poate adăuga în cafea lichior special pentru tiramisu ori vin de Marsala.

 

Rețetă de bomboane Raffaelo

Bomboane Raffaello
Reteta de Bomboane Raffaello[Sursa foto: PixaBay]

Bomboanele Raffaelo sunt iubite de persoane de toate vârstele, iar în cadrul festiv arată grozav pe masă. Iată cât de ușor se prepară, iar dacă ai alături și persoane dragi cu care să le pregătești, vei terina în timp de câteva minute.

Din această rețetă ies în jur de 50 de bucăți de bomboane.

Iată de ce ai nevoie:

200 grame de unt la temperatura camerei
150 zahar pudră
200 grame de fulgi de nucă de cocos
300 grame de lapte praf
o lingură de esență de migdale.

Untul, la termperatura camerei, se freacă bine cu zahărul, până când se topește bine.

Se adaugă treptat laptele praf și 10 de grade de nucă de cocos. Se amestecă bine până se leagă compoziția și se formează un aluat compact, apoi se dă la rece pentru 30 de minute.

După ce se întărește puțin, se ia o cantitate mică de aluat și se modelează cu ajutorul mâinilor în biluțe de mărimea unei nuci, care se tăvălesc în restul de nucă de cocos.

În interior, se pun bucăți de nuci, de migdale sau de caju, după preferință. Biluțele formate se așază în hârtiuțe pentru bomboane și se consumă.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

 

Prăjitură semilună cu nucă

Prăjitura semiluna
Prăjitura semiluna reteta[Sursa foto: PixaBay]

Pe masa de sărbători nu pot lipsi nici prăjiturile semilună cu nucă. Această prăjitură este un pandișpan căruia înainte de a se coace la cuptor i se adaugă nucă măcinată. După ce este gata, pentru un aspect deosebit, se decupează în formă de semilună. Pentru a ieși forma de semilună, se folosește un simplu pahar sau o căniță.

Ingrediente
6 ouă medii
75 ml ulei
200 grame de făină
100 grame de zahăr
un varf de cuțit cu sare
o lingură de esență de vanilie
100 grame de nucă măcinată
o lingură de zahăr brun.
o linguriță de praf de copt.
Se încinge cuptorul la 180 de grade și se pregătește o tavă cu diametrul de 23/24 de cm. Se pune hârtie de cont.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Se pun albușurile în vasul se la mixer, se adaugă sarea, o linguriță de praf de copt și esența de vanilie, se mixează până se albesc și cresc în volum. Se adaugă zahărul și se continuă mixarea până compoziția devine fermă.

Se amestecă gălbenușurile cu uleiul, ca la maioneză, până se omogenizează. Se pun gălbenușurile peste albușuri și se amestecă apoi cu mare atenție, folosind o spatulă, nu cu mixerul. Se adaugă făina cernută în prealabil și se încorporează tot cu spatula.

Se pune compoziția în tavă, se nivelează, apoi se presară nuca amestecată cu o lingură de zahăr brun. Se dă tava la cuptor timp de 30 de minute, la 180 de grade. Se verifică folosind o scobitoare. Se lasă la răcit pe un grătar, apoi începe decuparea, dintr-un colț, în sus, până se decupează un rând. Se continuă până se ajunge în celălalt capăt.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Prepară acasa celebrul Christstollen nemțesc. Este foarte ușor

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies