Sarea, inamicul principal al sănătății

Sarea, inamicul principal al sănătății
Sarea, inamicul principal al sănătății

Aflați din rândurile următoare care sunt efectele negative ale consumului de sare.

Sarea este un aliment indispensabil pentru majoritatea oamenilor, fiind prezent peste tot în mâncărurile pe care le gătim și în alimentele pe care le consumăm. Aceasta are numeroase beneficii asupra organismului, fiind un mineral esențial pentru buna dezvoltare a acestuia, dar bineînțeles consumată cu moderație. Consumul excesiv de sare este inamicul principal al sănătății noastre și poate aduce chiar decesul în cele mai grave situații.

În cadrul unei emisiuni, domnul doctor Virgiliu Stroescu a vorbit despre efectele negative ale consumului excesiv de sare, care este doza zilnică recomandată și cu ce putem înlocui sarea.

Care sunt efectele negative ale consumul de sare

Citește și: Află ce alimente trebuie neapărat să eviți pentru a avea un abdomen plat. „Numai o linguriță de maioneză are peste 100 de calorii.”

Sarea, inamicul principal al sănătății
Sarea, inamicul principal al sănătății[Sursa foto: pexels]

Printre efectele negative ale consumului excesiv de sare amintim apariția unor boli cardiovasculare, cea mai frecventă fiind hipertensiunea arterială, care, potrivit specialistului în domeniu, este o boală care se regăsește la un milion de persoane din lume, iar principalul motiv este consumul excesiv de sare.

Pe lângă aceasta, sarea favorizează apariția unor inflamații la nivelul vaselor de sânge, care pot duce la cancer sau accident vascular cerebral.

De asemenea, consumul excesiv de sare afectează rinichii și favorizează reținerea apei în organism.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Sarea este cea care întreține apa în sânge. Sângele circulă și are nevoie de cineva care să-l ia de mână și să se plimbe cu el. Aceea este sarea și se numește presiune osmotică.

Proteinele împreună cu sarea mențin în sânge apa. Sarea dă o afecțiune numită inflamație, care este mama cancerului. Dacă un vas de sânge se rupe, se strică, se irită, atunci toate vasele organismului nostru sunt iritate și apare inflamația. Sarea peste foarte păcătoasă pentru că favorizează boala canceroasă. Dând inflamații, organismul caută să se apere. Organismul nostru are puterea de a ne ține în viață, chinuindu-se să ne scoată sarea pe care eu o bag cu plăcere
.”, spune specialistul în domeniu. 

Care este doza zilnică recomandată de sare

Citește și: La ce temperatură devine mierea toxică. „Toate sortimentele de miere autohtone se cristalizează într-un interval de timp cuprins între o lună și 3 luni"

Sarea, inamicul principal al sănătății
Sarea, inamicul principal al sănătății[Sursa foto: pexels]

Potrivit specialistului în domeniu, doza zilnică recomandată de sare este de un gram pe zi. Aceasta este o cantitate foarte mică în comparație cu câtă sare consumăm noi zilnic.

Există anumite alimente pe care dacă le consumăm acestea au rol de absorbție a sării și contribuie la sănătatea organismului nostru chiar dacă consumăm o cantitate mai mare de sare.

Acestea sunt alimentele bogate în fibre, legumele, leguminoasele și în special nucile.

Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: "Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial- stirilekanald.ro

 „ Sarea este un aliment esențial vieții. Avem nevoie de un gram de sare pe zi. Avem nevoie de minerale, avem nevoie de vitamine, de micro minerale. Fibrele sunt ca un fel de sugative. În momentul în care mănânci fibre, ele absorb sarea. Dacă mâncăm multe fibre, scade nivelul de sare din sânge. Nucile sunt unele dintre cele mai mari minuni ale planetei. Cine mănâncă nuci nu face alzheimer, cine mănâncă nuci nu face boli de inimă pentru că uleiul de nuci unge vasele și le face fine .”, a explicat specialistul în domeniu.

Este foarte important să ținem cont că sarea este unul dintre alimentele care provoacă dependență. Astfel, cu cât consumăm mai multă sare pe zi, cu atât vom simți nevoia de a consuma în continuu, iar acest lucru poate fi fatal pentru organismul nostru. Este foarte important să avem un echilibru în alimentație și să renunțăm treptat la consumul de alimente care nu ne fac bine. Specialistul în domeniu le recomandă celor care au o dependență de sare să consume alimente acre o perioadă până când reușesc să scape de această dependență.

Sarea, zahărul și proteinele animale dau dependență. Dacă tot timpul mănânci sărat, nu mai poți fără sare .”, spune specialistul în domeniu. 

De asemenea, în comerț există nouă tipuri de sare, iar cea mai bună, potrivit recomandărilor specialistului este sarea grosieră, fiind cea care se găsește în forma ei naturală.

Sarea, inamicul principal al sănătății
Sarea, inamicul principal al sănătății[Sursa foto: pexels]

 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Care sunt alimentele bune atunci cand ai stomacul sensibil

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte


Cookies