Impaturitul sarmalelor ti se pare obositor? Atunci este timpul ca de Craciun sa faci niste sarmale lenese!
Ingrediente:
- 500 de grame de carne tocata
- 100 de grame orez
- 2 oua
- jumatate de varza mica
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2 linguri de pasta de tomate
- 5 linguri de smantana
- condimente
- verdeata
Citeste si: Carnati traditionali de porc! Incearca reteta asta traditionala!
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Mod de preparare:
Dati morcovul prin razatoarea mica si taiati varza marunt.
Amestecati smantana cu pasta de tomate pana cand compozitia se omogenizeaza. Nu uitati de sare si condimente!
Modelati chiftelutele si puneti-le într-o tava termorezistenta. Turnati deasupra sosul obtinut din pasta de tomate si smantana si bagati tava la cuptor.
Citeste si: Asa faci cea mai buna friptura de porc la cuptor!
Sarmalutele nu trebuie sa fie coapte mai mult de 30 de minute pentru ca riscati sa devina prea uscate. Daca doriti puteti sa prajiti cinci minute sarmalele înainte de a le baga la cuptor.