Scapă-l de punctele negre! 8 trucuri și măști pentru bărbați

Scapă-l de punctele negre! 8 trucuri și măști pentru bărbați
Scapă-l de punctele negre

Află din rândurile de mai jos cum să îți poți scăpa partenerul de punctele negre!

Punctele negre sunt o formă de acnee cunoscută sub numele de acnee vulgară. Ele apar atunci când porii sunt deschiși și obstruați de excesul de sebum și de celulele moarte ale pielii, iar aspectul întunecat al acestora este rezultatul reflexiei neregulate a luminii de pe foliculii de păr înfundați.

De ce apar punctele negre la bărbați

Punctele negre apar în momentul în care canalul folicular al bărbaților este blocat, sau când bacteriile pătrund în pori.

De asemenea, există câțiva factori care contribuie la apariția punctelor negre și acneei, precum fluctuațiile hormonale, nivelul de stres și anxietate ridicat, un stil de viață nesănătos și influența genetică.

Citește și: Demachierea corectă a tenului. Cum să înlături machiajul în mod eficient și să îți menții pielea strălucitoare!

Scapă-l de punctele negre[Sursa foto: freepik]

Trucuri prin care îl poți scăpa pe partenerul tău de punctele negre

Cu toate astea, dacă partenerii recurg la câteva trucuri simple de îngrijire a pielii și utilizează produse adecvate, pot face procesul de eliminare a punctelor negre mai ușor. Bărbații pot opta pentru câteva remedii naturiste care pot fi folosite în combinație cu tratamente cosmetice adecvate tipului de ten, pentru a reduce punctele negre.

Astfel, un prim truc pentru a scăpa de puncte negre este scrubul cu mălai sau zaț de cafea, în care se amestecă o linguriță de mălai sau zaț de cafea cu o loțiune pentru ten acneic, iar ulterior se masează ușor

zonele afectate cu mișcări circulare. Mai apoi, se clătește bine pielea și se șterge fața cu un prosop moale.

Un alt truc este scrubul cu suc de lămâie și zahăr, în care partenerele de viață trebuie să stoarcă sucul unei jumătăți de lămâi și să îl amestece cu o linguriță de zahăr. Amestecul se va aplica pe fața bărbaților, masându-se ușor timp de două minute.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Un alt truc este cel cu pastă cu bicarbonat de sodiu, în care se amestecă două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu apă minerală și masează ușor zonele cu puncte negre timp de 10 minute. Mai apoi, se clătește fața cu apă călduță, iar pielea trebuie să se usuce natural.

Scapă-l de punctele negre[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce este retinolul și cum îl folosim pentru îngrijirea tenului. Descoperă puterea acestui ingredient anti-îmbătrânire pentru un ten radiant!

Măști pentru puncte negre pe care le pot folosi bărbații

De asemenea, o altă metodă eficientă pentru ca bărbații să scape de punctele negre sunt măștile de față.

Măști cu cărbune activ

Printre cele mai populare măști de îngrijire a pielii se numără cele care au în compoziția lor cărbune activ. Acestea ajută la eliminarea punctelor negre și la curățarea pielii, și pot fi regăsite în magazine, sau chiar preparate acasă alături de sufletul pereche.

Scapă-l de punctele negre[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Măști cu argilă

Măștile cu argilă sunt eficiente pentru punctele negre, deoarece ajută la absorbția excesului de ulei și la curățarea porilor. De asemenea, argila trebuie amestecată cu apă sau cu alte ingrediente potrivite pentru tipul fiecăruia de ten.

Măști cu acid salicilic

O altă mască ideală pentru punctele negre la bărbați este cea cu acid salicilic, deoarece exfoliază pielea și ajută la desfundarea porilor.

Scapă-l de punctele negre[Sursa foto: freepik]

Măști cu ulei de arbore de ceai

De asemenea, măștile cu ulei de arbore de ceai sunt potrivite pentru o zi de spa cu partenerul de viață, pentru a reduce punctele negre, acestea având proprietăți antiinflamatorii.

Măști cu miere și scorțișoară

Măștile cu miere și scorțișoară se numără printre cele mai populare metode, iar acestea au proprietăți antibacteriene și antioxidante. Bărbații trebuie să facă o pastă din miere și scorțișoară, care trebuie ulterior aplicată ca o mască pe zonele cu puncte negre. Masca trebuie lăsată să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute, iar mai apoi trebuie îndepărtată cu apă caldă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi de frumusețe, precum și trucuri care te vor ajuta să obții cele mai bune rezultate în îngrijirea personală.



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Demachierea corectă a tenului. Cum să înlături machiajul în mod eficient și să îți menții pielea strălucitoare!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies