Schimbări majore pentru elevi! Nu vor mai susține aceste examene. Anunțul tocmai a fost făcut

Schimbări majore pentru elevi! Nu vor mai susține aceste examene. Anunțul tocmai a fost făcut
elevi

Guvernul a decis, joi, că probele orale ale examenului de Bacalaureat nu se vor susţine în acest an, ci ele se vor echivala sau se vor recunoaşte, conform unei metodologii elaborate de Ministerul Educaţiei.

Examenele de competențe nu se vor susține, ci se vor echivala cu mediile din liceu sau se vor recunoaște certificate specifice, conform ultimelor decizii ale Guvernului. Probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale se echivalează conform metodologiei elaborate de Ministerul Educației. 

Probele orale la Bacalaureat au fost anulate

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat, joi seară, după şedinţa de Guvern, că s-au adoptat unele prevederi referitoare la faptul că la examenul de Bacalauret, examenele de competenţe nu se vor susţine, ci se vor echivala sau se vor recunoaşte.

Citeste si: Cum vor merge din iunie, elevii la școală! Reguli clare pentru cum vor arăta clasele în perioada stării de alertă

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre examenul de BACALAUREAT 2020. Cum se va desfășura BAC-ul

Citeste si: Unul din trei elevi nu are acces la tehnologie, pentru a participa la școala online! Monica Anisie, gafă colosală

"Pentru anul şcolar 2019-2020, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al

ministrului Educaţiei şi cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă", a transmis şi Ministerul Educaţiei.

Săptămâna trecută, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, susținea faptul că ia în calcul ca probele de competenţe de la Bacalaureat să fie susținute online.

Elevii din anii terminali vor reveni la cursuri pe data de 2 iunie, însă doar pentru două săptămâni de pregătire.

Toate situațiile școlare vor fi încheiate cu două note, iar tezele nu se vor mai susține. Evaluarea Natională va începe pe 15 iunie, iar Bacalureatul va începe pe 22 iunie cu probele scrise.



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Incredibil! Ce se întâmplă cu elevii care nu pot participa la cursurile online? Cum vor trece clasa?

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies