Scrisori de dragoste celebre. “Mă trezesc şi gândurile îmi sunt pline de fiinta ta. Chipul tău şi seara pe care am petrecut-o ieri mi-au răvăşit simţurile"

scrisori de dragoste ale barbatilor celebri
Scrisori de dragoste celebre. “Mă trezesc şi gândurile îmi sunt pline de fiinta ta. Chipul tău şi seara pe care am petrecut-o ieri mi-au răvăşit simţurile"

Descoperă cele mai frumoase scrisori de dragoste trimise de mari personalități.

Scrisori de dragoste celebre

Lucian Blaga către Cornelia Brediceanu

Lucian Blaga și Cornelia Brediceanu s-au cunoscut în anul 1915, pe vremea când erau colegi la Liceul „Andrei Şaguna” din Brașov.
Povestea lor de dragoste s-a conturat mai puternic în timpul studenţiei, la Viena, când amândoi și-au dat seama că sunt suflete pereche.
„Ne comportam ca şi cum ne-am fi cunoscut dintotdeauna.

O priveam pierdut” mărturisea  filozoful.
Iată o scrisoare trimisă de Lucian Blaga către Cornelia Brediceanu pe 8 decembrie 1918:
„Dacă tu eşti a mea, dacă tu îţi dăruieşti eul tău-mie, atunci şi eu o să-ţi dăruiesc ţie şi tuturor celorlalţi lucruri frumoase, unice în felul lor... Altfel, crede-mă, aş închide buzele şi aş tăcea viaţa întreagă, căci nu ar putea vorbi cineva, dacă te-a piedut. Aş tăcea retras în mine, şi nimeni n-ar şti după moartea mea, că am trăit.
Un singur izvor am pentru tot ceea ce fac: Tu!"

Citeste si: Citate celebre despre emoții și sentimente

Napoleon Bonaparte către Josephine de Beauharnais

Marea dragoste a lui Napoleon Bonaparte, unul dinte cei mai mari lideri politici și militari ai  Franței a fost o singură femeie: Josephine de Beauharnais.
Între cei doi a fost o dragoste la prima vedere, pe care marele om de stat a descris-o în numeroasele scrisori de dragoste trimise iubitei sale.


Vă prezentăm una dintre cele mai frumoase  scrisori, trimisă Josephine, în luna decembrie 1795, cu puţin timp înainte de căsătorie.

“Mă trezesc şi gândurile îmi sunt pline de fiinta ta. Chipul tău şi seara pe care am petrecut-o ieri mi-au răvăşit simţurile. Dulce, neasemuită Josephine, ce efect ciudat ai asupra inimii mele! Eşti supărată? Te văd uneori tristă. Eşti îngrijorată? Sufletul meu luptă cu durerea şi lipsa, şi nu există odihnă pentru cel îndrăgostit.

Dar mă aşteaptă chiar mai mult, atunci când mă desprind de tine şi iau de pe buzele tale şi din inima mea o iubire care mă consumă că o flacăra. Noaptea trecută m-a făcut să înţeleg cât de departe este imaginea ta de cea care eşti cu adevărat!
Pleci în preajma prânzului. Te voi vedea în trei ore.
Până atunci, mio dolce amor, o mie de săruturi; dar nu îmi da nici măcar unul la rândul tău, pentru că îmi prefac sângele în foc de nestins."

 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Mihai Eminescu către Veronica Micle

Povestea de dragoste dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle este atât de profundă încât nu poate fi egalată.
Această iubire pătimaș trece dincolo de  barierele unei vieți normale, fiind de-a dreptul ceva imposibil de realizat de persoanele obișnuite.


Mai jos regăsiți una dintre cele mai sugestive scrisori pe care Mihai Eminescu i-a trimis-o Veronicăi Micle:
                      "Draga mea Veronica,
Ca eu să nu-ți scriu e de înțeles. Bolnav, neputând dormi nopțile și cu toate astea trebuind să scriu zilnic, nu am nici dispoziție de a-ți scrie ție, căreia aș vrea să-i scriu închinăciuni, nu vorbe simple.
Dar tu care ai timp și nu ești bolnavă să nu-mi scrii e mai puțin explicabil.
Tu trebuie să fii îngăduitoare cu mine, mai îngăduitoare decât cu oricine altul, pentru că eu sunt unul din oamenii cei mai nenorociți din lume.

Și tu știi care este acea nenorocire. Sunt nepractic, sunt peste voia mea grăitor de adevăr, mulți mă urăsc și nimeni nu mă iubește afară de tine. Și poate nici tu nu m-ai fi iubit câtuși de puțin, dacă nu era acest lucru extraordinar în viața mea care e totodată o extraordinară nenorocire. Căci e bine ca omul să fie tratabil, maniabil, să se adapteze cu împrejurările și să prinză din sbor puținul noroc care îl dă o viață scurtă și chinuită, și eu nu am făcut nimic din toate acestea, ci te-am atras încă și pe tine în cercul meu fatal, te-am făcut părtașă urei cu care oamenii mă onorează pe mine. Căci acesta e singurul reazim al caracterului meu – mă onorează ura lor și nici nu mă pot închipui altfel decât urât de ei.
Dar tu pentru aceasta nu trebuie să mă bănuiești, tu rămâi cum ai fost și scrie-mi. Tendința mea constantă va fi de a-mi împlini făgăduințele curând ori târziu, dar mai bine târziu decât niciodată.
Sunt atât de trist și e atât de deșartă viața mea de bucurii, încât numai scrisorile de la tine mă mai bucură. A le suspenda sau a rări scrisorile tale m-ar durea chiar dacă n-ai mai iubi pe Emin
Scrie cu degetele pe cari le sărut."

Citeste si:|| DESCOPERA|| Cele mai bune cărți despre femei pentru bărbați

Winston Churchill către Clementine Churchill

Churchill îi scria soției sale în anul 1935, o scrisoare prin care îi mărturisea dragostea sa veșnică pentru ea:
„Draga mea Clemmie, in scrisoarea ta din Madras ai scris cateva cuvinte foarte dragi mie despre cum ti-am imbogatit viata. Nu pot sa-ti spun cata placere mi-a facut asta, intrucat intotdeauna ma simt atat de coplesit de ceea ce iti datorez, daca pot exista conturi in dragoste."

Citeste si:|| DESCOPERA|| Cele mai frumoase citate despre căsătorie

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Juliette Drouet către Victor Hugo

În vara anului 1833 s-a născut povestea de dragoste a tuturor timpurilor,care a durat jumătate de veac.
S-au cunoscut când scriitorul publicase primul său roman, “Han din Islanda”,  iar ea dădea probe pentru rolul prințesei Negroni, din ”Lucreția Borgia”.
S-au cunoscut și s-au iubit în podul teatrului plin de  fân.
Vă prezentăm o scrisoare excepțională scrisă de Juliette către marele Victor Hugo:
„Dacă aş fi fost o femeie mai deşteaptă ţi-aş fi putut descrie, pasărea mea măiastră – cum văd în tine unirea frumuseţii formei, penajului şi cântecului. Ţi-aş fi spus că tu eşti cea mai măreaţă minune a tuturor epocilor,
şi ţi-aş fi spus numai purul adevăr. Dar ca să aşez toate astea în cuvinte potrivite, minunea mea, aş avea nevoie de o limbă mult mai armonioasă decât cea dezvoltată de specia mea. Nu-ţi voi putea spune cât de tare străluceşti, iar păsărilor cu cântec dulce nu le voi spune cine are cântecul şi zborul mai graţios ca al lor. Sunt mulţumită să le las lor plăcerea de a te însoţi şi a te privi, asculta şi admira, în timp ce mie îmi rezerv dreptul de a te iubi, aceasta ar putea fi mai puţin îmbucurător pentru ureche, dar îi oferă o mult mai dulce bucurie inimii. Te iubesc, te iubesc, dragul meu Victor, ţi-o spun mereu deşi nu reuşesc să-mi exprim niciodată în cuvinte întrega-mi iubire. Te recunosc în toate frumuseţile care mă înconjoară şi în culori, miresme, sunete armonioase, toate astea pentru mine înseamnă tu. Eşti superior totului, văd şi admir – tu eşti totul! Tu nu eşti doar curcubeul cu şapte culori, tu eşti lumina însăşi, care luminează, colorează şi înfrumuseţează totul. Iată ce eşti tu, iar eu sunt femeia îndrăgostită care te adoră."

Citeste si:|| DESCOPERĂ|| 5 filme de familie pe care să le vezi cu cei dragi

Beethoven și iubirea lui nemuritoare

Scrisori de dragoste celebre. Cum și-au exprimat iubirea îndrăgostiții vremurilor trecute

„Îngerul meu, sufletul meu, eşti totul pentru mine,
Cu siguranţă ne vom vedea curând; dacă inimile noastre ar fi mereu împreună nu ar fi nevoie să-ţi spun nimic şi totuşi, inima mea e plină de atâtea lucruri să-ţi spun-ah-există momente când simt că nici cuvintele nu pot cuprinde totul-eşti şi vei rămâne unica mea comoară, a mea precum şi eu ţie.
Ah, oriunde mă aflu eşti mereu cu mine-
Oricât m-ai iubi, eu te iubesc şi mai mult-
Oh Dumnezeule-atât de departe şi totuşi atât de aproape!
Gândurile-mi zboară către tine, Iubirea mea Nemuritoare, acum şi apoi în bucurie, iar după aceea în tristeţe, aşteptând soarta să ne audă sau nu…nu pot trăi fără tine şi nimeni nu-mi va avea inima, niciodată, niciodată.
Pot trăi doar în întregime lângă tine sau deloc. Fii calmă, viaţa mea, întregul meu univers. Doar prin analiza calmă a existenţei noastre ne putem atinge scopul de a trăi împreună. Iubeşte-mă, nu desconsidera cea mai credincioasă inima, a iubitului tău.
Oh Dumnezeule, de ce trebuie să fim atât de departe unul de altul…iubeşte-mă azi, ieri…cu câte lacrimi tind către tine să fim împreună…tu..tu…viaţa mea..eşti totul pentru mine…
Mereu al tău
Mereu a mea
Mereu a noastră."

 

Emily Dickinson către Susan Gilbert

,„Susie, iartă-mă Dragă, pentru fiecare cuvânt pe care-l spun- inima mea este plină de tine, nimeni altcineva decât tine în gândurile mele, dar când îmi doresc să-ți spun ceva nu pentru lume, cuvintele îmi eșuează. Dacă erai aici- și Oh, că ai fost, Susie, nu trebuie să luăm deloc, ochii noștri ar șopti pentru noi și mâna ta repede în mine."



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Sfaturile psihologilor pentru o relatie puternica, fericita si de lunga durata

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies