Se află sau nu România în pericol de război? Ce spune Ministrul Vasile Dîncu despre acțiunile Rusiei, după atacul din Transnistria

Vasile Dîncu, ministrul Apărării
Vasile Dîncu, ministrul Apărării

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, a vorbit despre posibilitatea ca România să fie în pericol de invazie.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a vorbit despre posibilitatea ca armata Rusă să se exindă din Ucraina la gurile Dunării sau asupra Republicii Moldova. Oficialul este de părere că în acest moment nu există semne clare care să indice o asemenea acțiune din partea trupelor rusești. Chiar și așa, România și țările NATO și-ar fi luat deja toate măsurile de precauție.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu bunicul din Ucraina surprins în timp ce își legăna nepoata în vârstă de câteva luni: „Am legănat-o și pentru ca ea să nu vadă niciodată ceea ce am văzut eu”

Ministrul Apărării: „Nu există date că va exista un atac”

Potrivit ultimelor declarații făcute de oficial, țara nostră este în permanentă legătură cu autoritățile de peste Prut pentru a primi informații în timp util despre tot ceea ce se petrece pe teritoriul lor.

De asemenea, ministrul menționează că nu sunt încă date foarte clare care să indice faptul că zvonurile potrivit cărora Rusia plănuiește să atace Chișinăul să fie, într-adevăr, reale.

Vasile Dîncu mai spune, totuși, că se caută motive de intervenție din partea Moscovei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

„Ceea ce se întâmplă în Transnistria, este adevărat, au fost doar patru evenimente în trei zile, patru evenimente izolate în Transnistria.

Nu arată acestea un pericol iminent, şi astăzi am comunicat şi noi cu autorităţile din Republica Moldova, au anunţat şi public: nu există date că va exista un atac în Republica Moldova, însă faptul că se

încearcă căutarea unor motive de intervenţie, sigur că nu este de natură să ne lase reci acest lucru.

Autorităţile din Republica Moldova spun că situaţia este sub control, ei ţin legătura şi cu ucrainenii", a declarat Dîncu, pentru digi24.ro.

Citeste si: Emoționant! O bunică din Ucraina a scăpat din calea războiului cu câteva găini: „Am trecut prin două războaie și acum asta”

Se află sau nu România în pericol de război
Se află sau nu România în pericol de război[Sursa foto: wowbiz]

„Suntem vigilenţi şi supraveghem această situaţie”

Ministrul Apărării susține că România și-a luat deja toate măsurile de siguranță, cu toate că nu suntem încă în pericol de invazie. De asemenea, autoritățile supraveghează întreaga situație, împreună cu forțele NATO, aflate pe Flancul Estic.

„Acest moment nu este un moment în care să ne îngrijorăm cu privire la un atac, dar suntem vigilenţi şi prin toate forţele de pe Flancul Estic supraveghem această situaţie şi suntem pregătiţi pentru orice situaţie”, a mai adăugat Vasile Dîncu.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cine sunt și cum arată cele două fiice ale lui Putin. „Nu discut niciodată despre familia mea cu nimeni”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies