Se închid școlile pe 8 martie?! Ce spune Ministrul Educației?

sorin cîmpeanu anunt inchidere scoli
Sorin Cîmpeanu face un anunț îngrijorător pentru populație

Sorin Cîmpeanu vorbește despre media zilnică a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și despre campania de vaccinare.

Sorin Cîmpeanu oferă informații despre situația epidemiologică din școli, dar vorbește și despre campania de vaccinare anti-COVID-19.

Se închid școlile pe 8 martie?! Ce spune Sorin Cîmpeanu?

În ultimele 24 de ore, infectările cu COVID-19 au scăzut în rândul elevilor, fiind doar 45 de cazuri, iar în rândul angajaților fiind înregistrate 12 cazuri.

„Scăderea de astăzi la 45 sper să nu fie întâmplătoare şi să se menţină acest trend”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Atena impune lockdown total Se închid școlile din nou!

Cât despre campania de vaccinare, Sorin Cîmpeanu spune că au fost vaccinați 5.000 de angajați din domeniul învățământului în doar 24 de ore.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

scoli inchise
există posibilitatea ca școlile să se închidă pe 8 martie[Sursa foto: PixaBay]

„Printre atâtea lucruri îngrijorătoare, campania de vaccinare a persoanelor din învățământ, spun eu, foarte bine, pentru că la ora 18.30 un număr de 5.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ, mai exact 4.965 de angajaţi din învăţământ au fost vaccinaţi, astăzi, în centrele dedicate personalului din învăţământ”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

În ceea ce privește vaccinarea profesorilor, Ministrul Educației a declarat că numărul persoanelor care vor primi serul va crește, iar centrele de vaccinare vor fi deschise până la orele 20.00.

Citeste si: Se prelungește Starea de Alertă! Florin Cîțu anunță ce se va întâmpla peste 14 zile!

„Per total la această oră angajaţii din învăţământ vaccinaţi cu prima doză sau chiar şi cu rapelul sunt într-un număr de 70.000.

Deci, cu alte cuvinte, s-au dovedit a fi foarte bine binevenită, oportună, necesară, această campanie de vaccinare dedicată personalului din şcolile româneşti şi apreciez încă o dată deschiderea pe care a manifestat-o CNCAV prin coordonatorul său, doctorul Valeriu Gheorghiţă”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a concluzionat faptul că numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a scăzut în rândul elevilor.

” În ultimele 24 de ore, în școli s-au raportat doar 45 de cazuri în rândul elevilor şi 12 cazuri de infectare în rândul personalului angajat din învăţământ. Comparăm cu media zilelor trecute, când aveam peste 100 de elevi infectaţi zilnic, scăderea de astăzi la 45 sper să nu fie întâmplătoare şi să se menţină acest trend”, a declarat Cîmpeanu.



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Selly, pus la zid pentru că i-a chemat pe Tzancă Uraganu și Costel Biju la ziua lui! Ce a răspuns vloggerul după ce și-a luat amendă? „Legea este complet idioată. Este nedrept ce mi se întâmplă!”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies