Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021? Ce spune premierul Nicolae Ciucă

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?
Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?

Premierul Nicolae Ciucă a oferit primele declarații despre posibilitatea de a se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021

Premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila şi Raed Arafat, șeful DSU, s-au întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase din România pentru a stabili dacă românii vor trebui sau nu să se prezinte cu certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021. După cum a declarat astăzi prim-ministrul Ciucă, reprezentanții celor 18 culte religioase de la noi din țară au solicitat ca cetățenii să poată veni fără certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021.

Citeste si: Vacanţa de iarnă 2021- 2022: Câte zile libere au elevii?

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?
Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?[Sursa foto: PixaBay]

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?

Nicolae Ciucă a refuzat să răspundă la întrebarea legată de posibilitatea ca proiectul de lege din Parlament să fie modificat în acest sens, dat fiind faptul că nu a fost luată o decizie finală, urmând ca în zilele următoare să se hotărască dacă accesul la slujba de Crăciun din 2021 se va face sau nu pe baza certificatului verde.  

„În acest moment a fost o discuție și o solicitare a reprezentanților cultelor ca cetățenii să poată să beneficieze de această libertate de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea prezentării certificatului verde.

Este, în momentul de față, un proiect care este în dezbatere (n.r intoducerea certificatului verde în biserici), se discută cu fiecare dintre specialiști și sperăm ca într-un timp cât se poate de rezonabil să ajungem la o concluzie, să mergem în Parlament și până la sfârșitul anului să avem această lege a certificatului COVID”, a

precizat premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Primul job este o aventură- cum să te pregătești de interviu, chiar dacă e un job în videochat

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?
Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?[Sursa foto: PixaBay]

Cum se va desfășura slujba de Crăciun din 2021 

Slujba de Crăciun din 2021 se va desfășura cu respectarea tuturor normelor în vigoare pentru prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2. Astfel, autoritățile au stabilit ca toți credincioșii să poarte masca de protecție, iar în interiorul lăcașurilor de cult va fi nevoie de o suprafaţă de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, fiind de asemenea respectată distanţă de minimum 2 metri.

În contextula pandemic actual, autoritățile au decis ca aproximativ toate activitățile ă fie permise doar persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, dovedind acest lucru exclusiv în baza certificatului verde. 

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț despre vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?
Se introduce certificatul verde la slujba de Crăciun din 2021?[Sursa foto: PixaBay]

Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că decizia de a putea participa la slujbele religioase fără prezentarea certificatului verde a fost luată în contextul în care s-a considerat că este o activitate esențială.

„Știu că situația cu bisericile a tot fost discutată. Este decizia CNSU de a lăsa activitatea din biserici să se desfășoare, dar cu limitare de doi metri pătrați pentru o persoană și bineînțeles cu mască.

Este o decizie, s-a discutat și s-a hotărât că pentru această activitate este una esențială dintr-un anumit punct de vedere, cum este să te duci la alimentară sau la farmacie”, a explicat șeful DSU, Raed Arafat, potrivit  digi24.ro.

 

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Victor Slav, detalii despre nunta cu Selina, iubita lui! Ce planuri are vedeta de la „Bravo, ai stil! Celebrities”: „Știu foarte clar ce vreau”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies