Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, anunț despre vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron

Sorin Cîmpeanu, despre varianta Omicron
Sorin Cîmpeanu, despre varianta Omicron

Oficialul vine cu precizări în legătură cu vacanța de iarnă a elevilor în contextul apariției variantei Omicron.

Valul patru al pandemiei de coronavirus, generat de tulpina Delta, este pe cale de a se sfârși, însă în rândul românilor și-ar putea face apariția un alt motiv major de îngrijorare și anume tulpina Omicron. Apariția variantei Omicron ridică multe semne de îngrijorare în rândul autorităților. Oragnizația Mondială a Sănătății (OMS) a desemnat Omicron ca „  variantă îngrijorătoare”  la doar câteva zile după ce au fost depistate primele cazuri în sudul Africii. 

Citeste si: Alexandru Rafila, anunț despre restricțiile de Crăciun și Revelion! Este tulpina Omicron o amenințare pentru sărbătorile de iarnă?

Sorin Cîmpeanu, despre varianta Omicron
Sorin Cîmpeanu, despre varianta Omicron[Sursa foto: PixaBay]

Cîmpeanu, despre vacanța de iarnă în contextul apariției variantei Omicron 

Grupul de Comunicare Strategică anunță de câteva săptămâni bune că bilanțul Covid-19 este din ce în ce mai mic, iar acest lucru este un motiv de fericire cu atât mai mare cu cât se apropie sărbătorile de iarnă.

România s-a numărat printre țările cu cele mai multe cazuri de Covid, iar varianta Omicron îi îngrijorează pe oficiali, căci se răspândește cu rapiditate, iar primele cazuri au fost deja confirmate.  

Citeste si: Octavian Jurma, semnal de alarmă în contextul apariției variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2: „Este de 5 ori mai infecţioasă!”

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sorin Cîmpeanu, despre vacanța de iarnă în contexul apariției variantei Omicron
Sorin Cîmpeanu, despre vacanța de iarnă în contexul apariției variantei Omicron[Sursa foto: PixaBay]

În acest moment, în România, nu a fost depistată tulpina Omicron, însă cei infectați au dureri în tot corpul și o oboseală mult mai accentuată decât în cazul variantelor precedente. 

Autoritățile de la noi din țară nu exclud varianta ca tulpina africană să își facă apariția în perioada sărbătorilor de iarnă. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ce se va întâmpla cu elevii în cazul în care se va ajunge la o astfel de situație.

Citeste si: Prezicătoarea Maria Ghiorghiu, despre Klaus Iohannis: „Va pleca de la Cotroceni înainte de terminarea mandatului”

Sorin Cîmpeanu, despre varianta Omicron
Sorin Cîmpeanu, despre varianta Omicron[Sursa foto: PixaBay]

„Ca ministru al Educației am anunțat deja programul, nu iau în considerare nimic altceva decât îmi vor spune autoritățile medicale.

Până în acest moment, autoritățile sanitare în frunte cu ministrul Sănătății, nu au considerat necesar să previzionăm măsuri pe acest palier.

Vacanța de Sărbători este cea cunoscută!”, a declarat Sorin Cîmpeanu.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Mădălina Pamfile vorbește despre fiecare concurentă de la „Bravo, ai stil! Celebrities”. Cum le-a caracterizat pe Nicoleta Dragne și Ioana Filimon

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies