Se măresc pensiile de anul viitor. Ce a anunțat Ministrul Muncii

pensii 2022
Ce se întâmplă cu pensiile

În urmă cu câteva zile, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut câteva anunțuri în legătură cu ce se va întâmpla cu veniturile pensionarilor din România, începând din anul 2023. Potrivit informațiilor, oficialul le-a dat o veste bună celor care beneifciază de pensie.

Anul viitor, pensia va fi calculată în funcție de rata inflației.

„Cu siguranță va fi o majorare a pensiilor” Marius Budăi le dă o veste bună pensionarilor

se maresc pensiile
Ce a anunțat Ministrul Muncii[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Ramona Olaru a încins ringul de dans în club, după ce s-ar fi despărțit de Cătălin Cazacu! Asistenta TV nu a mai ținut cont de nimic

În cadrul unei emisiuni, Marius Budăi a vorbit despre situația inflației din ultimii ani. Deși încă nu se cunoaște rata inflației din anul 2022, se estimează că cifrele vor fi considerabil mai mari față de anul precedent. Ministrul Muncii nu a oferit estimări și cifre exacte, dar a declarat că se încearcă diverse variante în ceea ce privește pensia românilor, pentru a găsi cea mai bună soluție, atât pentru cetățeni, cât și pentru stat.

De asmenea, Ministrul Muncii i-a asigurat pe români, că odată cu începerea noului an, vor putea beneficia de sume mai mari de bani pentru pensie. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este un susținător al acestei decizii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

cresc pensiile in 2022
Ce se va întâmpla cu pensiile din 2023[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Cine este Codruța Filip Sanfira. „Ne dorim copil foarte mult”

„Rata inflației pentru anul 2022 o să o cunoaștem abia la sfârșitul primului trimestru din 2023, de aia în legea 263, legea pensiilor, se spune că se merge pe o rată a inflației din anul 2021 care era mult mai mică decât ce este acum. Nu vreau să intru în cifre, pentru că nu vom face acest lucru. Nu vom merge pe o majorare mai mică. Vom încerca și facem extrem de multe simulări să vedem cum ne descurcăm și cum ne așezăm.

Cu siguranță va fi o majorare a pensiilor, aşa cum a spus Marcel Ciolacu, de la 1 ianuarie 2023", a declarat Ministrul Muncii.

„E doar o discuţie a unora care vor să se audă pe la televizor” Ce a mai declarat Ministrul Muncii

pensii 2022 noutati de ultima ora
Pensile vor crește de la începutul anului viitor[Sursa foto: Freepik]

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Citeste si: Antonia și fostul soț, Vincenzo Castellano, au fost văzuți din nou împreună

Vineri, Marius Budăi a declarat că că în Guvern și în Coaliție nu se discută despre o naţionalizare a pilonului II de pensii. În cadrul unei conferințe de presă, Ministrul a fost întrebat dacă dacă Guvernul se gândeşte la o naţionalizare a pilonului II de pensii. Subiectul a pornit de la textul unui proiect de ordonanţă de urgenţă, care se referee la  modificarea unor acte normative în domeniul pensiilor private, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Muncii.

„Atribuţiile Ministerului Muncii legate de pilonul II sunt doar din punct de vedere al virării sumelor de bani către administratorii privaţi şi a întocmi acele liste şi recapitulaţii cu sumele de bani. […] Despre naţionalizare am spus de mai multe ori şi eu, a răspuns şi premierul, a răspuns şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu discutăm de aşa ceva. E doar o discuţie a unora care vor să se audă pe la televizor", a explicat Marius Budăi.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

„Cel mai mare dar!” Ce sumă de bani a primit George Simion la nuntă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies