Se oferă 500 de lei de persoană în România. Cererile se pot depune din data de 12 decembrie

Se oferă 500 de lei de persoană în România. Cererile se pot depune din data de 12 decembrie
Se oferă 500 de lei de persoană în România. Cererile se pot depune din data de 12 decembrie

Se oferă vouchere de până la 500 de lei gratis de la stat. Toţi românii care sunt interesaţi trebuie să ştie că înscrierile încep luni, 12 decembrie, la ora 10:00.

Dacă vă întrebați la ce pot fi folosiți acești bani, este vorba despre laptopuri şi tablete, în acest caz, ca parte a programului Rabla pentru Electrocasnice.

Citește și: Se oferă 5.000 de euro de persoană! Nicolae Ciucă a făcut anunțul momentului, în urmă cu puțin timp. Cine va putea beneficia de bani

Se oferă 500 de lei de persoană în România

Începând de luni, 12 decembrie, de la ora 10:00, persoanele care sunt interesate să își achiziționeze un laptop sau o tabletă se pot înscrie în etapa cu numărul doi a Programului Rabla pentru Electrocasnice, pentru a primi un voucher din partea Administrației Fondului pentru Mediu (AFM).

Bugetul celei de-a doua etape este de 10 milioane de lei, iar selecția voucherelor se face în perioada 12 decembrie 2022, ora 10:00 – 16 decembrie 2022, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului.

Voucherele acordate în această a doua etapă a programului pentru achiziționarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic au valori diferite, respectiv

-500 de lei pentru laptopuri.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

-300 de lei pentru tablete.

AFM a mai transmis că după finalizarea etapei sau după epuizarea bugetului, va avea loc ședința Comitetului de Avizare prin care vor fi validate voucherele rezervate.

Solicitanții se vor prezenta la unul dintre comercianții validați, de unde vor achiziționa echipamentul dorit, după ce lista persoanelor fizice aprobate va fi publicată pe site-ul AFM.

„Persoana fizică care a selectat un voucher în prima ediție și ulterior nu l-a utilizat, nu mai poate selecta un voucher pentru aceeași categorie pe parcursul aceluiaşi an calendaristic. De asemenea, persoana fizică care a beneficiat deja de un voucher dintr-o categorie nu mai poate beneficia de același tip de voucher pe parcursul aceluiași an calendaristic ”,

a transmis AFM.

 Cererile se pot depune din data de 12 decembrie
Cererile se pot depune din data de 12 decembrie[Sursa foto: pexels]

Citește și: Când se acordă ajutorul de energie și cât va fi. Care sunt pensionarii care beneficiază de acest sprijin

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Ce a spus ministrul Mediului despre programul Rabla

În urmă cu puțin timp, ministrul Mediului, Barna Tanczos, vorbea despre posibilitatea ca programul Rabla pentru Electrocasnice să acorde, pe viitor, şi vouchere pentru achiziţia de centrale de apartament.

„Trebuie să facem o analiză de impact, să vedem care este economia de carbon care se face prin centralele noi şi să vedem investiţia de care este nevoie.

Trebuie ştiut un lucru: emisiile de carbon se taxează în Europa.În Uniunea Europeană intră începând cu 1 ianuarie 2027 Directiva cu privire la taxarea carbonului, care va afecta şi apartamentele care se încălzesc sau sunt încălzite cu centrale individuale. Va impacta şi combustibilul fosil – benzină, motorină. Tocmai de aceea, interesul nostru este de a veni cu soluţii, altele decât cele clasice, adică să găsim soluţii pentru reducerea emisiilor de carbon la nivel de apartament.
Cu siguranţă este o opţiune, dar, din punct de vedere al mediului şi din punctul de vedere al emisiilor de carbon, cele mai bune soluţii pe plan naţional, ca plan european, sunt încălzirile centralizate, care scot din centrul oraşului poluarea, scot emisiile de carbon de la nivelul trotuarului şi le duc într-o centrală care poate fi controlată, poate fi dotată cu sisteme de reducere a emisiilor şi sunt mult mai eficiente şi mai economice din punct de vedere mediu şi financiar. În niciun caz nu se poate lansa un program în 2 – 3 zile sau 2 – 3 săptămâni. Este un program foarte mare şi, dacă vrem un program de genul acesta, necesită analiză, pregătire informatică şi buget”
, a spus ministrul Mediului pe 23 noiembrie.

 Cererile se pot depune din data de 12 decembrie
Cererile se pot depune din data de 12 decembrie[Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ministerul Muncii anunță creșterea pensiilor cu 10% și apariția unui ajutor pentru plata facturilor la energie, pe timpul iernii



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Cine sunt românii care vor primi bani pentru plata energiei: 1400 de lei + șase vouchere de 250 de lei

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

Creșterea pensiilor militare în 2023. Cu cât se vor majora, începând de la 1 ianuarie 2023

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies