Află din rândurile următoare cum prepară Gabriela Cristea tocănița de cartofi.
Gabriela Cristea are o experiență vastă în bucătărie și a învățat de-a lungul timpului numeroase trucuri, pe care acum le împărtășește cu urmăritorii săi din mediul online. De data aceasta, prezentatoarea TV a gătit o tocăniță delicioasă și a postat rețeta pe pagina sa de Facebook.
„ Este o mâncare delicioasă și extrem de spornică. Nu costă foarte mult, este și de post și este și super gustoasă .”, a spus Gabriela Cristea pe Facebook.
Rețeta Gabrielei Cristea de tocăniță de cartofi
Citește și: Când știi că e copt cheesecake-ul? Gabriela Cristea a dezvăluit secretul ei. “Ce bine arată!”
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- 10 cartofi;
- o ceapă;
- două căpățâni de usturoi;
- boia dulce;
- foi de dafin;
- bulion;
- ulei;
- pătrunjel;
- sare și piper.
Mod de preparare:
Gabriela Cristea a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.
Vedeta a oferit sfaturi și trucuri utile în bucătărie.„ Înainte de orice, începem să curățăm ceapa și usturoiul, pentru că sunt primele care merg la mâncare. Cartofii îi curățăm ultimii, ca să nu se înnegrească. Îmi place să fac tocănița de cartofi în oala de fontă. În oala de fontă punem niște ulei de măsline, nu foarte mult. Tot aici punem ceapa și usturoiul, pe care le-am tăiat, să se călească.
După ce s-a înmuiat bine ceapa și s-a călit usturoiul, punem cartofii și îi gătim un pic. După 2-3 minute adăugăm și boia de ardei și foaia de dafin, pentru că și boia de ardei trebuie să se gătească, dar nu mai mult de un minut, pentru că după aceea se arde și devine amară. Punem apa cât să-i acopere și îi lăsăm la fiert pentru aproximativ 15-20 de minute.
Recomandat ar fi să faceți mâncărica asta cu cartofi din ăia cu coajă roșie, care se păstrează un pic mai tari. Nu trebuie să fiarbă foarte mult. Trebuie să fie aldente. O să scot un cartof și o să-l pisez în farfurie, pentru că aș vrea să îngroș un pic sosul și asta se întâmplă de la amidonul din cartof. Dacă puneți bulionul înainte, cu siguranță cartofii voștri nu se vor mai fierbe și vor rămâne cruzi la interior. Acum fac sosul și tot acum trebuie să dau și gust mâncării. Nu uitați să puneți sare și piper. Mai lăsăm încă 2-3 minute să fiarbă și mâncarea noastră este gata. Am luat și pătrunjel, pe care o să-l pun deasupra .”, a explicat prezentatoarea TV.