Secretele longevității. Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă

secretele logevitatii
Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă

Bineînțeles că fiecare persoană în parte și-ar dori să aibă o viață cât mai lungă și sănătoasă cu putință. Însă știați ce produse nu ar mai trebui să consumați pentru a contribui la acest aspect? 

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact produsele pe care nu ar mai trebui să le consumăm, odată ce am trecut de vârstă de 50 de ani, pentru a avea o viață mai sănătoasă. 

 

10. Suc 

Pe locul 10 se află sucurile. Sucul reprezintă cea mai bună bombă de zahăr, iar dat fiind faptul că pe măsură ce îmbătrânim, poftele tind să se micșoreze, iar fiecare mușcătură trebuie să conteze, ar trebui să mai rărim consumul acestuia.

Astfel, atunci când vine vorba despre problemele precum diabetul de tip 2, bolile de inimă și chiar demența, în special, aceste băuturi sunt factori de probleme, conținând un anumit acid fosforic care consumă calciul din oase, aspect care poate duce cu ușurință la osteoporoză, oasele devenind fragile și predispuse la fracturi. 

Citește și: Secretul longevității într-o rădăcină. Cum consumul zilnic de ghimbir îți poate transforma viața

cum sa ai o viata mai lunga
Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Secretele frumuseții. Dieta Salmei Hayek și cum alegerea alimentelor îi influențează strălucirea

9. Mezel 

Pe locul 9 se află mezelurile. În ciuda faptului că sunt consumate tot mai des în zilele noastre, mezelurile nu sunt tocmai cei mai buni prieteni ai corpului nostru, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă. Fie că este vorba despre cârnați, slănină sau alte astfel de produse, acestea sunt cunoscute de multă vreme pentru nivelurile lor ridicate de grăsimi săturate și sodiu, iar în plus, nitrații folosiți pentru conservarea și

colorarea acestora, se pot transforma în nitrozamine (care oferă un risc crescut al apariției de cancer) dăunătoare în organism.  

cum sa ai o viata mai sanatoasa
Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă[Sursa foto: freepik]

8. Mâncare prăjită 

Pe locul 8 se află mâncarea prăjită. Este cunoscut deja faptul că majoritatea persoanelor obișnuiesc să consume diverse alimente prăjite, însă acest obicei ar trebui să dispară odată cu înaintarea în vârstă.

Se pare că în general, alimentele prăjite sunt încărcate cu grăsimi săturate, care duc către problemele de inimă, dar și la o îngrășare neplăcută și nesănătoasă.  

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

alimente nesanatoase pentru dupa 50 de ani
Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă[Sursa foto: freepik]

7. Fast-food 

Pe locul 7 se află alimentele de tip fast-food.

Cu atât mai mult, alimentele de tip fast-food ar trebui să fie evitate, odată cu înaintarea în vârstă, în special din cauza caloriilor, o masă obișnuită poate adăuga peste 1.000 de calorii în organism, grăsimi săturate și colesterol, care împreună pot înfunda arterele și pot provoca boli de inimă. În plus, aceste alimente conțin și sodiu, care obișnuiește să crească tensiunea arterială. 

viata lunga si sanatoasa
Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă [Sursa foto: freepik]

6. Lactate cu adaos de zahăr 

Pe locul 6 se află lactatele cu adaos de zahăr, în plus. Pentru a le evita cât mai mult cu putință, ar trebui să acordați atenție la orice zaharuri ascunse, precum siropul de porumb sau sucul de trestie evaporat. Astfel, pentru a vă asigura că le evitați cât mai bine, le puteți înlocui cu niște legume cu frunze verzi închise, cum ar fi spanacul, care aduce calciul necesar pentru oase. 

5. Desert procesat 

Pe locul 5 se află desertul procesat. În această categorie pot intra prăjiturile, bomboanele și toate celelalte deserturi procesate, care deseori sunt încărcate cu zaharuri adăugate, zahăr care poate declanșa inflamația în corp, ducând astfel la unele probleme de sănătate puternice, precum diabet, probleme cardiace și chiar cancer. În plus, toate acestea pot adăuga și kilograme în plus. 

4. Cafea 

Pe locul 4 se află cafeaua. Este cunoscut deja faptul că această băutură este consumată zilnic, de majoritatea persoanelor, poate chiar și de 2-3 ori pe zi. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstă, cafeaua este cea care poate aduce anxietate, tulburări de somn și probleme digestive. Astfel, cafeaua poate fi înlocuită cu ceaiul, care stimulează mintea, scade agitația și adăuga o notă de relaxare și creștere a energiei. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Medicul acuzat că a amenințat un șofer, în trafic, face primele declarații. "M-am simțit amenințat. Regret enorm" Cum s-a petrecut, de fapt, incidentul- stirilekanald.ro

Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă [Sursa foto: freepik]

3. Pâine albă și paste 

Pe locul 3 se află pâinea albă și pastele. Odată cu înaintarea în vârstă, consumul pastelor și a pâinii albe ar trebui să se rărească, dat fiind faptul că acestea sunt cele care trimit zahărul din sânge într-o plimbare în sus, apoi în jos, ajungând la faptul că... ți-e foame din nou. În plus, pâinea poate crește nivelul de colesterol, în timp. Astfel, le puteți înlocui cu cerealele integrale, orezul brun sau kinoa, care vă pot menține glicemia constantă și reduce totodată și riscul apariției de boli de inimă și colesterolul ridicat. 

Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă [Sursa foto: freepik]

2. Alcool 

Pe locul 2 se află alcoolul. Deși poate că, ocazional, ajungi să te bucuri de o anumită băutură, de evitat este consumul excesiv de băuturi alcoolice, în special dat fiind faptul că, peste timp, poate duce la o serie de probleme de sănătate, precum leziuni hepatice, risc crescut de accidente, dependență și chiar probleme sociale. Odată cu înaintarea în vârstă, automat și toleranța corpului scade, iar de asemenea, devine și un inamic atunci când vine vorba despre pierderea în greutate. 

cum sa ai o viata mai lunga
Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă[Sursa foto: freepik]

1. Grapefruit 

Pe locul 1 se află grapefruit-ul. Deși nu multe persoane se așteptau să întâlnim aceste fructe pe primul loc, iată că surprinde apariția lor, astfel încât, grapefruit-ul, în ciuda numeroaselor sale beneficii nutriționale, odată combinat cu anumite medicamente, acesta poate anula sau amplifica efectele secundare ale multora. Acesta se poate înlocuii cu broccoli, lămâi, portocale și căpșune. 

Ce nu ar trebui să mănânci după 50 de ani pentru a trăi o viață lungă și sănătoasă [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Secretele de frumusețe ale lui Cher. În căutarea elixirului tinereții!

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jucătorii echipei naționale, gest inedit pentru gazde. Ce au făcut tricolorii după eliminarea de la EURO 2024 - FOTO

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies