Secretele unei comunicări eficiente în căsnicie. 3 tehnici esențiale pentru o relație mai puternică cu partenerul tău de viață

Secretele unei comunicări eficiente în căsnicie. 3 tehnici esențiale pentru o relație mai puternică cu partenerul tău de viață
Secretele unei comunicări eficiente în căsnicie

Află din rândurile de mai jos tot ce trebuie să știi despre comunicarea eficientă în căsnicie!

Comunicarea într-o căsnicie  este esențială, mai ales în ceea ce privește împărtășirea gândurilor, sentimentelor și nevoilor, pentru a menține o relație sănătoasă și de durată. Află din rândurile următoare care sunt tehnicile esențiale pentru ca o relație să devină mai puternică!

Comunicarea este primul pas de vindecare al unei relații

Secretele unei comunicări eficiente în căsnicie[Sursa foto: freepik]

Atunci când cuplurile vor înțelege cum funcționează cu adevărat comunicarea într-o căsnicie, totul va veni mult mai ușor iar tensiunile se vor diminua destul de rapid.

Comunicarea este un factor foarte important deoarece conflictele sunt inevitabile în orice relație. Cu toate acestea, modul în care acestea sunt abordate vor face mereu diferența. Astfel, atunci când vine vorba de comunicare fiecare partener trebuie să ia în considerare aspecte precum tonalitatea vocii atunci când are loc un conflict. Mai exact, tonalitatea crescută va afecta în mod direct partenerul de viață, iar tonalitate foarte joasă nu va avea vreun impact deoarece va părea mereu că partenerul joacă un rol de victimă sau că încearcă să atragă empatie.

Secretele unei comunicări eficiente în căsnicie[Sursa foto: freepik]

Cu alte cuvinte, ceea ce trebuie înțeles de cupluri este faptul că trebuie să existe un ton mai receptiv și cald, pentru ca respectiva conversație tensionată să se ducă într-o direcție mult mai bună. Astfel, fiecare partener trebuie să își asume responsabilitatea și să arăte puțină remușcare pentru unele dintre lucrurile pe care le-au făcut, iar câteva cuvinte spuse cu adevărat din inimă vor îmbunătăți toată atmosfera.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Percepția fiecăruia asupra evenimentelor

Secretele unei comunicări eficiente în căsnicie[Sursa foto: freepik]

Ambii parteneri de viață au propriile lor percepții și propriile lor interpretări ale evenimentelor, astfel că datorită lor aceștia ajung să sufere. Una dintre persoanele din relație poate percepe o remarcă nevinovată ca fiind critică sau jignitoare, în timp ce celălalt partener poate să nu fi observat niciun subtext negativ în acea remarcă, astfel că aceste percepții diferite pot crea confuzie și tensiune în relație.

De asemenea, problemele în căsnicie apar atunci când percepțiile nu sunt discutate deschis. Așadar, partenerii pot suferi în tăcere din cauza fricii de a nu fi înțeleși sau judecați. Aceștia trebuie să se asculte cu atenție și cu mai multă empatie, trebuie să își pună întrebări pentru clarificare și trebuie să își ofere feedback într-un mod constructiv.

Citește și: Ce reprezintă un prieten cu beneficii. Cum să identifici semnele atunci când cineva caută doar o aventură de scurtă durată!

Cât de mult contează starea emoțională și tonalitatea

Secretele unei comunicări eficiente în căsnicie[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Femeile trebuie să folosească o tonalitate blândă atunci când comunică cu partenerii de viață deoarece vor atenua situația și vor da dovadă de empatie. Tonalitatea vocii este întotdeauna cheia pentru o relație sănătoasă și echilibrată. De asemenea, sentimentele precum furia, amărăciunea, frustrarea, tristețea, resentimentul sau oricare altă emoție simțită se va exterioriza prin limbajul trupului, fie că partenerii se uită în jos, își încrucișează brațele sau își încleștează mușchii faciali.

Starea emoțională poate fi comunicată celeilalte persoane fără a spune vreun cuvânt, pentru că realitatea este că aproximativ 90% din comunicarea umană este non-verbală. Așadar, fiecare partener trebuie să își aducă aminte de faptul că sunt o echipă, indiferent de obstacolele care apar de-a lungul călătoriei prin viață. Gesturile simple, însă extrem de semnificative sunt deosebit de importante într-o relație. Poate fi vorba de săruturi spontane, atingeri și îmbrățișări călduroase care să îi arate persoanei iubite că sunt apreciate, chiar dacă mai apar și probleme în căsnicie. 

Citește și: Atracția subtilă. Descoperă mentalitățile pe care bărbații le apreciază la o femeie și care îi captivează inima!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi în materie de relații de cuplu, cum să îți îmbunătățești relația cu partenerul tău si cu cele mai eficiente tehnici pentru a-ți dezvolta relația în mod sănătos și durabil.



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

20 de întrebări pentru cupluri. Vor ajuta la închegarea relației

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies