Secretul celor mai delicioase poale-n brâu de post. Ce ingredient schimbă complet gustul

Secretul celor mai delicioase poale-n brâu de post. Ce ingredient schimbă complet gustul
Secretul celor mai delicioase poale-n brâu de post

Doar pentru că unele persoane aleg să respecte restricții alimentare impuse în timpul perioadelor de post din an, nu înseamnă că nu se pot bucura și în acea perioadă de gustări delicioase. Rețeta prezentată pas cu pas, în rândurile de mai jos, este cel mai bun exemplu. Iată care este ingredientul secret celor mai bune poale-n brâu de post!

Faimoasele plăcinte sunt un preparat dulce, făcute dintr-un aluat în interiorul căruia se află o umplutură delicioasă, ce poate fi modificată în funcție de zona țării în care este făcută, sau de preferințe. În Moldova, spre exemplu, gospodinele fac poale-n brâu umplute cu brânză dulce. Există și o rețetă potrivită pentru perioadele în care credincioșii creștin ortodocși respectă cu sfințenie restricțiile alimentare pentru cele mai importante sărbători din an.

Rețetă de poale-n brâu de post

Secretul celor mai delicioase poale-n brâu de post stă într-un singur ingredient. Acesta le va transforma într-un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Pentru pregătirea faimosului desert, este nevoie de:
un kilogram de făină
o linguriță rasă de sare
o sută de grame de zahăr
coajă de lămâie sau de portocală
vanilie
45 de grame de drojdie, care trebuie dizolvată în apă caldă cu patru lingurițe de zahăr și patru

lingurițe de făină
un pahar de ulei
Pentru umplutură, este nevoie de:
magiun sau gem de prune
nuci sau alune măcinate
margarină vegetală

Citeste si: Rețetă de Macarons, desertul franțuzesc de care nu te poți sătura. Un răsfăț special oferit prietenilor și familiei!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Secretul celor mai delicioase poale-n brâu de post[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Mod de preparare

1. Se începe prin a adăuga maiaua de drojdie peste făină, cu mirodeniile și zahărul. Cele mai multe gospodine folosesc coajă de lămâie, însă cea de portocală oferă o aromă mult mai specială, imposibil de confundat. Se frământă mai apoi aluatul până se va obține o consistență potrivit de tare.
2. Peste aluatul respectiv se toarnă paharul de ulei, în două reprize consecutive.

Aluatul trebuie să absoarbă complet uleiul, pentru a deveni mai suplu și elastic. Se lasă la crescut într-un loc ferit și călduros, până își dublează volumul.
3. Pentru pasul următor se ia câte o bucată de mărimea unui pumn, pe care o vom întinde și unge cu margarină. Tot în acel moment se va adăuga și nucile sau alunele măcinate, o linguriță de magiun și se formează plăcintele. Mai apoi, ele se pun cu grijă pe o pe o tavă unsă cu margarină, sau tapetată cu hârtie și se mai lasă la crescut aproximativ 15 până la 20 de minute.

4. Înainte de punerea lor la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, se va unge fiecare plăcintă cu miere. După ce sunt coapte, se scot de la cuptor și se țin acoperite cu un prosop umed timp de un sfert de oră. În final, se pudrează cu zahăr și sunt gata de consum. Poftă bună!

Secretul celor mai delicioase poale-n brâu de post[Sursa foto: shutterstock]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Rețetă de brioșe cu cremă de ciocolată și zmeură. Sunt excelente pentru iubitorii de ciocolată!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies