Mihai Dragomir a dezvăluit care este secretul pentru o maioneză pufoasă și perfectă pentru numeroase combinații.
Mihai Dragomir, tânărul care a participat la un show culinar și a reușit să convingă juriul că merită marele premiu, a început să gătească încă de la o vârstă fragedă și și-a dorit să facă din bucătărie adevărate opere de artă. A convins pe toată lumea că preparatele sale merită o șansă, așa că a adus, prin parcursul profesional, preparate pe care le-a pregătit și combinațiile inedite care au făcut să arate totul ca la carte.
Ingrediente:
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
- 4 gălbenușuri
- 25 g muștar
- 50 ml zeamă de lămâie
- 50 ml oțet de mere
- 300 ml ulei floarea-soarelui
Cum pregătește chef Mihai Dragomir maioneza perfectă
Citește și: Cum pregătește Mihai Dragomir cremele pentru choux craquelin. “Folosim crema și la decor.”
Chef Mihai Dragomir este activ și pe rețelele de socializare, acolo unde împarte de fiecare dată secrete din bucătărie și ajută iubitorii gastronomiei să obțină cele mai gustoase preparate.
De la mic dejun, la deserturi, prânz, cină sau sosuri, toate acestea sunt explicate în detaliu pentru cei care vor să le pregătească chiar la ei acasă. De această dată, Mihai Dragomir a dezvăluit cum face o maioneză perfectă și care sunt cantitățile exacte pentru ca totul să iasă așa cum trebuie. Începe prin a amesteca gălbenușurile de ou cu muștarul, zeama de lămâie și oțetul de mere, iar când maioneza începe să se lege, adaugă și 300 ml de ulei de floarea-soarelui și amestecă până când întreaga compoziție devine pufoasă. Tânărul preferă maioneza cu creveți, însă aceasta poate fi folosită la diferite mâncăruri. “Vă voi arăta cum să pregătiți o maioneză ca la Paris. Punem într-o cană patru gălbenușuri, 25 g muștar, 50 ml de zeamă de lămâie, 50 ml de oțet de mere, după care adăugăm 300 ml de ulei de floarea-soarelui. Când maioneza noastră e frumoasă și pufoasă, ne oprim. Maioneză aceasta este mai de milionari. Adaugă fiecare cum dorește.