Spaghetele carbonara reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă? Explorează tradiția gastronomică italiană și învață pașii esențiali pentru a prepara cele mai autentice spaghete carbonara chiar în propria bucătărie. Descoperă ingredientele, tehnicile și pasiunea culinară din spatele acestei rețete clasice.
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de spaghete carbonara. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase spaghete carbonara, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Spaghete carbonara
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de spaghete carbonara, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!
Timp de pregătire – 15 minute
Timp de preparare – 15 minute
Timp total – 30 minute
Porții – 2 persoane
Ingrediente – Spaghete carbonara
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 2 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
- 200 ml smântână lichidă de gătit
- 100 g parmezan
- un praf de sare
- un praf de piper negru măcinat
- 200 g spaghete
- 150 g bacon afumat crud
- unt
- 4 căței de usturoi
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.
Citește și: Rețetă de Macaroane cu brânză, pui și ciuperci la cuptor
Mod de preparare - Spaghete carbonara
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mici. Așadar, vom avea nevoie de aceste boluri, pentru a separa albușurile și gălbenușurile de la 2 ouă (la temperatura camerei). În această rețetă, vom avea nevoie doar de gălbenușuri, motiv pentru care vom transfera într-un bol mai mare, doar cele 2 gălbenușuri, peste care vom turna și 200 de mililitri de smântână lichidă de gătit, bol pe care momentan, îl vom lăsa deoparte.
Pasul 2. În continuare, ne vom ocupa de parmezan. Vom avea nevoie de 100 de grame de parmezan, pe care îl vom rade direct într-un bol de dimensiuni mai mici, pe găurile de dimensiuni mai mari, ale răzătoarei.
Pasul 3. Odată ce am terminat de ras bucățica de parmezan, vom readuce bolul cu cele 2 gălbenușuri și smântâna lichidă, pentru a adăuga tot parmezanul ras, în bol.
Pasul 4. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă.
Pasul 5. Între timp, ne vom ocupa și de pregătire baconului. Vom avea nevoie de 150 de grame de bacon afumat crud, pe care îl vom așeza felie peste felie, pentru a-l tăia ulterior în fâșii de dimensiuni potrivite.
Pasul 6. Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Adăugăm un cubuleț mic de unt, pe care îl vom topi cu ajutorul unei linguri de lemn. Adăugăm apoi și fâșiile de bacon, pe care de asemenea, le vom amesteca cu grijă. Tocăm în cubulețe mai mici și 4 căței de usturoi, pe care îi vom adăuga peste bacon, în tigaie. Mai amestecăm din când în când cu lingura de lemn, apoi turnăm în tigaie și spaghetele fierte. Este nevoie să adăugăm și o lingură de apă de la paste, iar apoi sosul pe care l-am pregătit. Amestecăm timp de 2-3 minute cu lingura de lemn, în timp ce preparatul nostru se gătește la foc mediu.
Pasul 7. După acest interval de timp, luăm tigaia de pe foc și mai amestecăm pentru încă alte 2-3 minute. Condimentăm cu piper negru măcinat (după gust), punem în farfurii, iar rețeta este gata!
Spaghetele carbonara sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Vită cu fasole verde, ardei gras și ceapă verde