Secretul spaghetelor carbonara. Cum să-ți personalizezi acest preparat pentru a satisface gusturile tale unice!

Secretul spaghetelor carbonara. Cum să-ți personalizezi acest preparat pentru a satisface gusturile tale unice!
Secretul spaghetelor carbonara. Cum să-ți personalizezi acest preparat pentru a satisface gusturile tale unice!

Spaghetele carbonara reprezintă adevărate delicatese, care se pot prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă? Explorează tradiția gastronomică italiană și învață pașii esențiali pentru a prepara cele mai autentice spaghete carbonara chiar în propria bucătărie. Descoperă ingredientele, tehnicile și pasiunea culinară din spatele acestei rețete clasice.

Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de  spaghete carbonara. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cele mai gustoase spaghete carbonara, preparate exact pe gustul vostru.   

 

Rețetă de Spaghete carbonara

Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de  spaghete carbonara, absolut delicioase, în doar 7 pași simpli!

Timp de pregătire  – 15 minute

Timp de preparare  – 15 minute

Timp total  – 30 minute

Porții  – 2 persoane

Ingrediente – Spaghete carbonara

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

  • 2 gălbenușuri de ou (la temperatura camerei)
  • 200 ml smântână lichidă de gătit
  • 100 g parmezan
  • un praf de sare
  • un praf de piper negru măcinat
  • 200 g spaghete
  • 150 g bacon afumat crud
  • unt
  • 4 căței de usturoi

De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 2 persoane. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.

cea mai simpla reteta de spaghete carbonara
Rețetă de Spaghete carbonara, gata în doar 30 de minute[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Macaroane cu brânză, pui și ciuperci la cuptor

Mod de preparare - Spaghete carbonara

Pasul 1.  În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de două boluri de dimensiuni mai mici. Așadar, vom avea nevoie de aceste boluri, pentru a separa albușurile și gălbenușurile de la 2 ouă (la temperatura camerei). În această rețetă, vom avea nevoie doar de gălbenușuri, motiv pentru care vom transfera într-un bol mai mare, doar cele 2 gălbenușuri, peste care vom turna și 200 de mililitri de smântână lichidă de gătit, bol pe care momentan, îl vom lăsa deoparte.

Pasul 2.  În continuare, ne vom ocupa de parmezan. Vom avea nevoie de 100 de grame de parmezan, pe care îl vom rade direct într-un bol de dimensiuni mai mici, pe găurile de dimensiuni mai mari, ale răzătoarei.

Pasul 3.  Odată ce am terminat de ras bucățica de parmezan, vom readuce bolul cu cele 2 gălbenușuri și smântâna lichidă, pentru a adăuga tot parmezanul ras, în bol.

Condimentăm conținutul cu un praf de sare (după gust) și un praf de piper negru măcinat (după gust), iar cu ajutorul unei furculițe, vom amesteca toate ingredientele pentru a se încorpora cum trebuie, apoi lăsăm iar bolul deoparte, momentan.

Pasul 4.  Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari, pe care o vom umple cu apă.

În momentul în care apa a dat în clocot, vom adăuga și un praf de sare (după gust). La scurt timp, vom adăuga și spaghetele noastre. Vom avea nevoie de 200 de grame de spaghete, pe care le vom fierbe timp de aproximativ 10 minute sau până când sunt fierte al dente.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

cea mai buna reteta de spaghete carbonara
Rețetă de Spaghete carbonara, gata în doar 30 de minute[Sursa foto: freepik]

Pasul 5.  Între timp, ne vom ocupa și de pregătire baconului. Vom avea nevoie de 150 de grame de bacon afumat crud, pe care îl vom așeza felie peste felie, pentru a-l tăia ulterior în fâșii de dimensiuni potrivite.

Pasul 6.  Acum vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu. Adăugăm un cubuleț mic de unt, pe care îl vom topi cu ajutorul unei linguri de lemn. Adăugăm apoi și fâșiile de bacon, pe care de asemenea, le vom amesteca cu grijă. Tocăm în cubulețe mai mici și 4 căței de usturoi, pe care îi vom adăuga peste bacon, în tigaie. Mai amestecăm din când în când cu lingura de lemn, apoi turnăm în tigaie și spaghetele fierte. Este nevoie să adăugăm și o lingură de apă de la paste, iar apoi sosul pe care l-am pregătit. Amestecăm timp de 2-3 minute cu lingura de lemn, în timp ce preparatul nostru se gătește la foc mediu.

Pasul 7.  După acest interval de timp, luăm tigaia de pe foc și mai amestecăm pentru încă alte 2-3 minute. Condimentăm cu piper negru măcinat (după gust), punem în farfurii, iar rețeta este gata!

Spaghetele carbonara  sunt gata și se pot servi calde. Poftă bună!

reteta de spaghete carbonara
Rețetă de Spaghete carbonara, gata în doar 30 de minute[Sursa foto: freepik]

Citește și: Rețetă de Vită cu fasole verde, ardei gras și ceapă verde



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies