Semne ca ai putea avea artrita! Fii foarte atenta la ele!

Semne ca ai putea avea artrita! Fii foarte atenta la ele!
Semne ca ai putea avea artrita! Fii foarte atenta la ele!

Credeti ca artrita e doar pentru cei in varsta? Jumatate dintre cei care sufera de ea au sub 65 de ani! Unul din 5 adulti — 50 de milioane de Americani — a fost diagnosticat cu artrita.

 

SEMNUL #1: REDOARE MATINALA (ÎNŢEPENEALĂ A ARTICULATIILOR)
Atunci cand va treziti si nu va puteti misca cu usurinta pentru o jumatate de ora sau mai mult. Atentie: majoritatea avem un grad oarecare de redoare dimineata, dar in mod normal dispare rapid pe masura ce ne intindem si incepem sa ne miscam. In cazul artritei reumatoide, poate dura o jumatate de ora, o ora, sau uneori chiar toata ziua.
Oamenii afectati de aceasta boala spun ca se simt precum niste prizonieri, si ca sentimentul de a nu se putea misca usor este mai suparator ca durerea!
SEMNUL #2: DURERE CAND URCATI SCARILE
Atunci cand simtiti genunchiul ca se blocheaza, sau doare atunci cand il indoiti, cum ar fi pentru urcat sau coborat scari. Inca un semn de alarma: daca sunteti supraponderali, fiecare jumatate de kilogram in plus (de grasime) se traduce in 4 kilograme de greutate resimtita la nivelul acestei articulatii! In plus, aceste kilograme adeseori nedorite cresc
sansa de a dezvolta artrita, cifra situandu-se la peste 60% in randul celor obezi!
SEMNUL #3: DURERE BRUSCA, INCREDIBILA, LA DEGETUL MARE DE LA PICIOR
O articulatie care dintr-o data doare ca naiba: articulatia degetului mare. Majoritatea celor ce sufera de artrita ii dau 10/10 pe scara durerii. Aceasta articulatie este probabil si rosie, sensibila la atingere, si mai calda decat restul piciorului.
Desi acest lucru se poate intampla si cu alte articulatii, aceasta articulatie este incriminata cel mai des.
Citeste continuarea aici.

SEMNUL #1: REDOARE MATINALA (ÎNŢEPENEALĂ A ARTICULATIILOR)

Atunci cand va treziti si nu va puteti misca cu usurinta pentru o jumatate de ora sau mai mult. Atentie: majoritatea avem un grad oarecare de redoare dimineata, dar in mod normal dispare rapid pe masura ce ne intindem si incepem sa ne miscam.

In cazul artritei reumatoide, poate dura o jumatate de ora, o ora, sau uneori chiar toata ziua. Oamenii afectati de aceasta boala spun ca se simt precum niste prizonieri, si ca sentimentul de a nu se putea misca usor este mai suparator ca durerea!

SEMNUL #2: DURERE CAND URCATI SCARILE

Atunci cand simtiti genunchiul ca se blocheaza, sau doare atunci cand il indoiti, cum ar fi pentru urcat sau coborat scari.
Inca un semn de alarma: daca sunteti supraponderali, fiecare jumatate de kilogram in plus (de grasime) se traduce in 4 kilograme de greutate resimtita la nivelul acestei articulatii! In plus, aceste kilograme adeseori nedorite cresc sansa de a dezvolta artrita, cifra situandu-se la peste 60% in randul celor obezi!

SEMNUL #3: DURERE BRUSCA, INCREDIBILA, LA DEGETUL MARE DE LA PICIOR

O articulatie care dintr-o data doare ca naiba: articulatia degetului mare.
Majoritatea celor ce sufera de artrita ii dau 10/10 pe scara durerii. Aceasta articulatie este probabil si rosie, sensibila la atingere, si mai calda decat restul piciorului. Desi acest lucru se poate intampla si cu alte articulatii, aceasta articulatie este incriminata cel mai des.

Citeste continuarea aici.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Gabriela Cristea, despre situațiile din trafic. Ce a pățit prezentatoarea TV în timp ce își ducea fetele la școală. “Copiii sunt cei care trebuie să plătească”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Cheloo de la Paraziții, antreprenor de succes! Cum a încasat aproape 1 milion de euro din afaceri

Sfatul zilei din 22 septembrie 2024. O zodie se ocupă de o planificare atentă a resurselor

Moldo și Rebecca, apropieri la piscina din „Casa iubirii”! Cum a reacționat Antoni la imaginile cu cei doi concurenți

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies